Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017

Βάλτε μέσα τον Μπογδάνο

Κατ’ αρχάς, σε καλή μεριά τα πάνω από δύο εκατομμύρια (λένε) από την πώληση του Ζέκα. Τα οποία, σύμφωνα με το αρχικό ρεπορτάζ, θα ήταν ακατέβατα τρία, δηλαδή όσα απαιτούσε ο άτεγκτος και αδυσώπητος στις μεταγραφικές διαπραγματεύσεις Παναθηναϊκός. Καμιά ανησυχία που κόπηκε ένα ακόμα από τα λίγα δυνατά κλαδιά στο ρημαγμένο δέντρο της ομάδας. Γιατί να ανησυχήσει ο
οπαδός; Ο Παναθηναϊκός τα έχει χάσει όλα. Τίτλους, αξιοπιστία, ευρωπαϊκές συμμετοχές, παίκτες-σημαίες και, ακόμα, το κύρος μιας ομάδας που θα μπορούσε να φοβίσει στο γήπεδό της έστω τον Λεβαδειακό! Ο Παναθηναϊκός έχασε τα μάτια, σιγά μην πονέσει που θα χάσει και τα φρύδια.
Φυσικά, όλο αυτό πονάει τον κόσμο του. Και περισσότερο πονάει η απώλεια του μέτρου. Μαζί και η απώλεια της σοβαρότητας. Κάτι που φάνηκε περισσότερο με την ανακοίνωση περί «κυβερνητικής διαπλοκής» για τη διαιτησία στον αγώνα με τους Βοιωτούς. Μια ανακοίνωση που θα μπορούσε να είχε γράψει ο Άρης Πορτοσάλτε ή ο Μπάμπης Παπαδημητρίου –οι αιχμές στα δόρατα της αντικυβερνητικής πολιτικής από τον Σκάι. Αλλά δεν επιτρέπεται να είναι γραμμένη από άνθρωπο που ανήκει στον Παναθηναϊκό.
Και έτσι, μεταφέρεται στην πλάτη τού συλλόγου το πολιτικό παιχνίδι που γίνεται με δριμύτητα από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση του Γιάννη Αλαφούζου. Κάτι που επιχειρήθηκε παλιότερα και από τον Ολυμπιακό, αλλά σε αυτόν έγινε πιο έξυπνα και –ας το πούμε έτσι– πιο κομψά. Δεν βγήκε η διοίκηση να πάει τόσο μετωπικά. Την πολιτική εμπλοκή τόλμησαν να επικελεστούν οι επίσημες (ή ημιεπίσημες) γραφίδες τού Ολυμπιακού που αναφέρθηκαν στους «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» και στη συμμορία που θέλει να κλέψει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό και στηρίζεται (ενδεχομένως και κατευθύνεται!) από κυβερνητικές δυνάμεις.
Τώρα που ο Παναθηναϊκός μπαίνει απροκάλυπτα στο πολιτικό παιχνίδι και στην αντικυβερνητική λογική, ας το κάνει καλύτερα. Λόγου χάρη ας αποκατασταθούν οι σχέσεις Σκάι-Μπογδάνου και ας τοποθετηθεί ο δημοσιογράφος ως πολιτικός επίτροπος στην ΠΑΕ. Και πιο μαχητικός θα γίνει ο ποδοσφαιρικός πολιτικός λόγος και η σοβαρότητα του συλλόγου θα κερδίσει πόντους.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται και στη Live Sport της Τρίτης)