Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Πρώτος με 15,2% ο ραδιοσταθμός που «ακούστηκε» περισσότερο

Δεν θυμόμαστε αν είχε ξαναχάσει την πρωτιά στον πίνακα με τις ακροαματικότητες, μεταξύ των ενημερωτικών σταθμών, ο Real fm από τότε που είχε πάρει κεφάλι παραμερίζοντας από την κορυφή τον ραδιοφωνικά παντοδύναμο Σκάι. Τώρα την έχασε! Στις μετρήσεις που έγιναν από, περίπου, τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Ι
ουλίου, ο Real βρέθηκε να χάνει έναντι της προηγούμενης μέτρησης μια μονάδα (από 10,1% στο 9,1%) και κατρακύλησε στην τρίτη θέση μετά τον Σκάι που κράτησε την ακροαματικότητά του στα ίδια περίπου επίπεδα (9,3% έναντι 9,2%) και τον Μελωδία που είναι δεύτερος με 9,2% (έναντι 8,4%). Πτώση είχαν οι αθλητικοί ραδιοσταθμοί λόγω «νεκρής περιόδου», καθώς ο Σπορ fm από το 6,2% κατέβηκε το 5% και ο Sport 24 Radio από το 4,5% στο 3,8%. Εντύπωση προκαλεί η παραμονή, σταθερά, του Flash κάτω από τη μονάδα (0,6%) παρά την αναμόρφωση του προγράμματός του.

Η μεγαλύτερη ακροαματικότητα! 

Πρώτος σταθμός στις προτιμήσεις των ακροατών είναι ο «Δεν θυμάμαι τι άκουσα»! Το ποσοστό των ακροατών που δήλωσαν αυτό φτάνει στο 15,8% (έναντι 15,4% της προηγούμενης μέτρησης), ενώ ψηλά κινείται –αν και με μικρή πτώση– η κατηγορία «Άλλοι σταθμοί» με 14,8% έναντι 15,2%.