Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Τα «μαζί» στο μαγαζί Πήγασου και ΔΟΛ

Μαζί συναγωνίστηκαν στην κορυφή των δελτίων κυκλοφορίας, μαζί μονοπώλησαν την επίσημη δημοσιογραφική έκφραση της ΠΑΣΟΚικής γραμμής στα χρόνια που ο πολιτικός χάρτης τής Ελλάδας ήταν χρωματισμένος με βαθύ πράσινο, μαζί κυριάρχησαν στη διανομή του Τύπου από τα δύο πρακτορεία, μαζί –χωρίς ανταγωνισμό για πολλά χρόνια– τύπωναν από την Ίριδα το άπαν σύμπαν των δημοσιογραφικών εκδόσεων, μαζί ΜEGAλωσαν το τηλεοπτικό τοπίο σε αγαστή συνεργασία, μαζί στήριξαν την προσπάθεια
μνημονιακής σωτηρίας τής Ελλάδας, μαζί καταχρεώθηκαν στις τράπεζες, μαζί διεπλάκησαν με πολιτικούς και πολιτικές, μαζί άκουσαν τις λοιδορίες και τις αρές για «νταβατζήδες» της ενημέρωσης, μαζί κάθισαν στο  τραπέζι για να συζητήσουν τη δυνατότητα συγχώνευσης, μαζί παραστράτησαν φεσώνοντας με παρατεταμένη απληρωσιά το προσωπικό τους, μαζί άκουσαν τον ήχο από το σφυρί του δημοπράτη.

Ο ΔΟΛ και ο Πήγασος βάδισαν χέρι χέρι στην οδό της απωλείας. Δυο αυτοκρατορίες που παρήκμασαν σχεδόν ταυτόχρονα, από τις ίδιες αιτίες, στον ίδιο χρονικό διάστημα και έπεσαν με τον τρόπο που καταρρέουν συνήθως οι αυτοκρατορίες: υπονομευμένες από μέσα.

Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας –άλλοτε αντίπαλοι, άλλοτε συνεργάτες, άλλοτε συνοδοιπόροι– παρέλαβαν ναυαρχίδες στον χώρο του ελληνικού Τύπου και παρέδωσαν μπαταρισμένα καΐκια. Το ένα σώθηκε πριν τσακιστεί στα βράχια. Το άλλο περνάει σήμερα στην επιχείρηση «σωτηρία» με σχεδόν πανομοιότυπο τρόπο: με διαδικασίες πλειοδοσίας.

Ποιος και πόσα θα δώσει είναι άγνωστο. Παίζουν τα ονόματα του Δημήτρη Μάρη και του Ιβάν Σαββίδη, αλλά οι «υποψιασμένοι» δεν αποκλείουν την έκπληξη. Πολλά και πολλοί ακούστηκαν. Κρατάμε μικρό καλάθι και διυλίζουμε τις φήμες. Και γα το ΔΟΛ ακούστηκαν ιστορίες με δράκους που δεν επαληθεύτηκαν. Τώρα ανάμεσα στα ονόματα που «παίζουν» είναι και εκδότης που έχει παρελθόν συνεργασίας με τον Μπόμπολα. Μας φαίνεται υπερβολικό, αλλά όχι περίεργο (τουλάχιστον όχι περίεργο που διαδίδεται.)

Και σε αυτή την περίπτωση ΔΟΛ και Πήγασος έχουν ένα ακόμα κοινό στοιχείο. Τις ιστορίες με δράκους. Υπομονή θα μάθουμε.