Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Μια χρονιά κομβική

Η πρώτη καλοκαιρινή μεταγραφή του Ολυμπιακού –δεν μιλάμε για τις κλεισμένες από τον χειμώνα–  δεν έκανε τους φίλους της ομάδας να πετάξουν από τη χαρά τους. Η δυσαρέσκεια για την απόκτηση του
Ταχτσίδη ξεχύθηκε χωρίς καθυστέρηση στα σόσιαλ μίντια –στο μεγάλο ηλεκτρονικό λαϊκό βήμα που διαμορφώνεται από την κοινή γνώμη αλλά μαζί διαμορφώνει κοινή γνώμη. Βιάστηκαν να κρίνουν πριν δουν τη συνέχεια που αναμένεται να έχει περισσότερο σασπένς και πιο πολύ χρήμα.
Γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να μην «παίζει» με τα παλιά μπάτζετ, που ξεπερνούσαν κατά πολύ το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά πάλι θα κινηθεί με υψηλές προσφορές και έχει προϋπολογίσει μεγαλύτερα μεταγραφικά έξοδα.

Είναι φυσικό να αντιδρούν οι φίλοι της ομάδας. Όταν έχουν μάθει σε Τζιοβάνι, Ριβάλντο, Ζε Ελίας, Μιραλάς κ.λπ. και, ακόμα ακόμα, πιο πρόσφατα, έχουν συνηθίσει ονόματα με το βάρος ενός Καμπιάσο, ενός Αμπιντάλ ή ενός Σαβιόλα, είναι δύσκολο να δεχτούν σιωπηρά έναν διεθνή, αλλά για διάφορους λόγους αμφιλεγόμενο παίκτη. Και γι’  αυτό πολλοί φάνηκαν σκληροί για τον ιταλοτραφή τα τελευταία χρόνια, Ταχτσίδη, και τον χτύπησαν ανελέητα στα σόσιαλ: «Παίκτες θέλουμε, χορτάσαμε αγαπητικούς» ή  «Πατάς ‘‘Ταχτσίδης’’ στο youtube και βγαίνει μόνο βίντεο από τη Μύκονο».

Η χρονιά για τον Ολυμπιακό είναι κομβική. Η πρώτη που θα διεκδικήσει τον τίτλο στα πλέι οφ. Χωρίς «δική» του ΕΠΟ. Χωρίς τη Λίγκα να στοιχίζεται πίσω του. Χωρίς καμιά κυβέρνηση να τον στηρίζει. Και χωρίς να λογίζεται το σούπερ και αποκλειστικό φαβορί ανάμεσα σε υποτυπώδη αουτσάιντερ. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και ο Ολυμπιακός θέλει να δείξει ότι μπορεί να είναι πρώτος και μετά την αλλαγή.

Γι’ αυτό είναι αναγκασμένος (και φαίνεται διατεθειμένος) να παίξει δυνατά στις μεταγραφές. Για να κρατήσει τα σκήπτρα που αμφισβητήθηκαν. Και ίσως να είναι τα πρώτα που θα διεκδικήσει με πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, αν δεχτούμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο ή ότι η ΑΕΚ λειτουργεί πιο επαγγελματικά για πρώτη φορά μετά την επάνοδο. Και ο Παναθηναϊκός; Αφήστε να δούμε! Γι’ αυτόν προέχει η επιβίωση.

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)