Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017

Γνωστές πάλι οι κυκλοφορίες της S.Day

Η  SportDay είναι μια ταλαιπωρημένη εφημερίδα που έχει αλλάξει τρεις φορές ιδιοκτήτες, έχουν γίνει εσωτερικές αναδιανομές των ποσοστών ιδιοκτησίας, έχουν εναλλαχθεί διευθυντές, έχουν γίνει αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, έχουν απομακρυνθεί «βαριές» πένες, έχει
απολυθεί κόσμος και κοσμάκης. Αυτά σε μια μεγάλη χρονική διαδρομή και όχι μόνο επί των ημερών Περικλή Γκιόλια. Αλλά με τον τελευταίο έγιναν οι μεγάλες και οι πιο πολλές περικοπές, απολύσεις, απομακρύνσεις, αποχωρήσεις, παραιτήσεις για να περιοριστεί δραστικά το κόστος έκδοσης, κάτι βέβαια που κόστισε αποζημιώσεις πολλών χιλιάδων ευρώ.
Πέρα από αυτό, με τον Περικλή Γκιόλια στην ηγεσία άλλαξε το ύφος της εφημερίδας, σχεδιάστηκε μια ολότελα διαφορετική πρώτη σελίδα, συχνά με τίτλους που ξάφνιαζαν, αυξομειώθηκε η τιμή πώλησης (ώσπου σταθεροποιήθηκε στα 0,90 λεπτά), ενώ διακόπηκε ξαφνικά η δημοσιοποίηση της κυκλοφορίας της.

Ωστόσο, μετά από τις τελευταίες εξελίξεις, για τις οποίες σας έχει ενημερώσει ο Harddog με εκτενή ρεπορτάζ, φαίνεται ότι η κανονικότητα επανέρχεται στην εφημερίδα ιδιοκτησίας Κοντομηνά. Έτσι, μεταξύ άλλων, από χθες ανακοινώνονται πάλι οι κυκλοφορίες της SportDay, αρχίζοντας από εκείνες του Σαββάτου (κάθε Τετάρτη δημοσιοποιείται από  τα πρακτορεία διανομής Τύπου το τριήμερο, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα). Έτσι, μάθαμε ότι πούλησε:
** Το Σάββατο 7.600 φύλλα (το Φως 5.640, η Live 5.250 κ.λπ.)
** Την Κυριακή 6.400 (το Φως 5.070, η Live 4.750 κ.λπ.)
** Τη Δευτέρα 9.680 (η Πράσινη 7.580, η Live 6.040, το Φως 5.220 κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι από τη μη κυκλοφορία του Goal κερδισμένες είναι η SportDay (0,90 λεπτά) και η Live Sport (1,20).