Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

Νέα αθλητική εφημερίδα από Γκιόλια, πιθανόν με παλιό καταξιωμένο τίτλο

ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ, ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ SPORTDAY, ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ GOAL, ΤΑ ΡΑΓΔΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΤΥΠΟ, Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΗΓΑΣΟΥ, ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ  

Μετά την αποχώρηση/απομάκρυνση του Περικλή Γκιόλια από την SporDay, έχουν αλλάξει αρκετά (αν όχι πολλά) στην εφημερίδα με τις άλλοτε ιλιγγιώδεις πωλήσεις στις μακρινές ημέρες της ακμής της. Κατ’ αρχάς, σημαντικές αλλαγές έγιναν στη στελέχωση της κορυφής τής πυραμίδας. Ο Τάσος Μπούρας, στέλεχος στις επιχειρήσεις Κοντομηνά, ανέλαβε χρέη εκδότη και το δίδυμο των
αρχισυντακτών επί των ημερών Π.Γκ., οι Γεράσιμος Μανωλίδης και Γιάννης Χωριανόπουλος, αναβαθμίστηκαν  στην ταυτότητα παίρνοντας τους τίτλους Διευθυντής Σύνταξης και Σύμβουλος Έκδοσης αντιστοίχως.

Κατά τα άλλα, η πρώτη σελίδα της S.D. άλλαξε αισθητά σε σχέση με εκείνη της θητείας Γκιόλια, τα πολλά κουτάκια στην προβολή των θεμάτων μειώθηκαν, πλέον υπάρχει διακριτό πρώτο θέμα και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Harddog –μολονότι οι κυκλοφορίες της εφημερίδας δεν δημοσιοποιούνται, πάλι από την εποχή Γκιόλια–, με την απουσία του Goal από τα περίπτερα, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν θεαματικά. Μάλιστα κάποιες ημέρες με πλούσια αγωνιστική κίνηση (ιδιαίτερα σε θέματα Ολυμπιακού), ξεπερνά η αύξηση τα χίλια φύλλα, ενώ αντιστοίχως η αύξηση για τη Live Sport είναι μεν σημαντική, αλλά αισθητά μικρότερη.

Ωστόσο, η SD εξακολουθεί να εκδίδεται με μειωμένο αριθμό συντακτών –που φτάνει στα όρια του «προσωπικού ασφαλείας»– ενώ υπάρχει η πιθανότητα να μειωθεί περισσότερο τώρα που έγινε γνωστό ότι ο Περικλής Γκιόλιας ετοιμάζει την έκδοση νέες αθλητικής εφημερίδας, όπως έγραψαν τα Παραπολιτικά και διαβάσαμε στους Zoorlalistas (δείτε εδώ). Γιατί, προφανώς, ο πρώην γενικός διευθυντής θα αντλήσει ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού -αν όχι την πλειονότητα- που θα επανδρώσει τη νέα εκδοτική προσπάθειά του, από τη SD. Δηλαδή θα πλαισιωθεί από  ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε γιατί «αυτούς ξέρει και αυτούς εμπιστεύεται». Κάτι, βέβαια, που θα αποτελέσει πλήγμα για την SD, από την οποία ο Γκιόλιας δεν έφυγε με τα καλύτερα αισθήματα.

Η δεξαμενή του Πήγασου

Οι πληροφορίες του Harddog, ακόμα και επί των ημερών που ο Π.Γκ. βρισκόταν στην προηγούμενη θέση, ανέφεραν ότι πρόθεσή του είναι να εκδώσει (παράλληλα με τη SD ή όχι, δεν το ξέρουμε) μία νέα -χαμηλού κόστους- εφημερίδα, με ολιγομελές προσωπικό και με εξαιρετικά ελκυστική τιμή, ίσως και με 0,50 λεπτά, τουλάχιστον αρχικά. Και αυτό, πάντα υπό την εκδοτική σκέπη των επιχειρήσεων Κοντομηνά.

Τώρα οι πληροφορίες του μπλογκ αναφέρουν ότι ο Π. Γκ. ετοιμάζει πυρετωδώς τη νέα εφημερίδα, στο οικονομικό πλαίσιο  που αναφέραμε, για να προλάβει τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από το Goal. Με την ευκαιρία, να πούμε ότι κάποιοι εργαζόμενοι του τελευταίου έχουν γίνει στόχος και, ενδεχομένως, αποδέκτες προτάσεων, από άλλες εφημερίδες για πιθανή συνεργασία, αν η αθλητική εφημερίδα του Μπόμπολα συνεχίσει να ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού ή, ακόμα χειρότερα, αν συμβεί το απευκταίο. Ενδεχομένως η «υπό ανάρτηση» στα περίπτερα νέα εφημερίδα να πάρει κόσμο, και εμπειρία, από τη δημοσιογραφική (και όχι μόνο) δεξαμενή του Χαλανδρίου. Αυτό το «υπό ανάρτηση», δεν είναι υπερβολικό, καθώς όλα τρέχουν γύρω από τη νέα εφημερίδα και μία πληροφορία μας, από περισσότερες της μίας πηγές, αναφέρει ότι έχουν βρεθεί τα γραφεία στα οποία θα στεγαστεί, όχι στο κέντρο της Αθήνας (η… διεύθυνση και ο αριθμός εν καιρώ!)

Παλιός τίτλος;

Οι πληροφορίες του Harddog αναφέρουν ότι από καιρό ο Π. Γκ. προσπάθησε να εξασφαλίσει έναν τίτλο αθλητικής εφημερίδας που δεν κυκλοφορεί πλέον και η οποία έχει καταξιωθεί ιστορικά. Παλιότερα, κάτι ακούστηκε –πιθανόν με διαρροή από τον ίδιο– περί Φιλάθλου, αν και είναι βέβαιο ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα αντιδράσουν οι πρώην εργαζόμενοι του τελευταίου, όπως έγινε πρόσφατα όταν οι «Ειδήσεις» του Νίκου Χατζηνικολάου είχαν αναγγείλει την επανέκδοση της παλιάς εφημερίδας του Κουρή, ως ένθετο στο σαββατιάτικο φύλλο.

Πάντως, οι πληροφορίες επιμένουν και είναι πολύ πιθανό (αν δεν πρόκειται για στρατηγική παραπλάνηση) ότι ο Γκιόλιας έχει εξασφαλίσει (ή τουλάχιστον προσπαθεί) έναν πολύ βαρύ τίτλο αθλητικής εφημερίδας που έχει κλείσει.

Αυτά προς το παρόν. Περισσότερα από τον Harddog όταν το τοπίο ξεκαθαρίσει και θα ξέρουμε τι, απ’ όσα πληροφορούμαστε, αποτελούν ηθελημένες διαρροές που εξυπηρετούν κάποια τακτική και πόσα είναι γεγονότα. Προς το παρόν, ένα είναι βέβαιο: ότι έχουν γίνει προτάσεις συνεργασίας ΚΑΙ εκτός SportDay, χωρίς να αποκλείουμε τις «εντός».

ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
Παραιτήσεις και εξελίξεις στη S. Day. Ετοιμάζει τη Sportime ο Περικλής Γκιόλιας

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ