Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Μια Γλυφάδα στα Εμιράτα

Στην περίπτωση τού Παναθηναϊκού και του Μπεργκ η αγάπη έγινε δίκοπο μαχαίρι. Η σημαία υπεστάλη, όπως και οι αναρτήσεις στον λογαριασμό τού Σουηδού στο Instagram, όταν γέμισε τοξικές ορμόνες από τους θυμωμένους πράσινους διαδικτυακούς επισκέπτες. Τον Παναθηναϊκό τον έφαγε η βεβαιότητα ότι ο Σουηδός ήταν δεμένος από πολλές μεριές. Από τη μια το συμβόλαιο με τη βαριά ρήτρα. Από την άλλη το συναίσθημα, οι δεσμοί με την ομάδα, η λατρεία του κόσμου, η
ευγνωμοσύνη για την αναγέννηση της καριέρας του στη Λεωφόρο. Στα σιγουράκια και το αφήγημα για την οικογενειακή ευτυχία του στην Ελλάδα. Η ιστορία, που περιγράφηκε πολλές φορές στον Τύπο, είχε πολλή Γλυφάδα, πολλή Ζοζεφίν (που της άρεσαν τα νότια προάστια γι’ αυτό οι Μπεργκ ανακοίνωσαν ότι αγόρασαν σπίτι εκεί), πολλή θάλασσα και πολλή ευτυχία.
Εδώ αυξήθηκαν τα μέλη της οικογένειας.
Εδώ είχαν φίλους και συντροφιές.

Με αυτά και με εκείνα, το ενδεχόμενο μεταγραφής τού Μπεργκ έμοιαζε πριν από λίγο καιρό με απίστευτο παραμύθι. Σε μια περίπτωση, το περασμένο καλοκαίρι, το παραμύθι είχε και δράκο. Ότι δηλ. ο Σαββίδης ήταν έτοιμος να αρπάξει τον Μπεργκ και να τον πάει στην Τούμπα. Αστειότητες. Στον Παναθηναϊκό κοιμόντουσαν τον ύπνο τής σιγουριάς και άφηναν την πόρτα ανοικτή με τις τόσες οικονομικές ασυνέπειες –και όχι μόνο απέναντι στον Σουηδό. Όλοι μπορούσαν να φύγουν, ο Μάρκους ποτέ. Έτσι πίστευαν. Αλλά ο Μάρκους φεύγει. Και η αγάπη, το δέσιμο, ο ήλιος, η Γλυφάδα, υποχώρησαν μπροστά στην πρόκληση των εκατομμυρίων. Εδώ έχουν υποχωρήσει άλλοι δεσμοί, πιο ισχυροί.

Ποιο συναίσθημα; Ποιο σπίτι στη Γλυφάδα που βλέπει θάλασσα; Ποιοι φίλοι; Με τόσα λεφτά που θα πάρει στα Εμιράτα (και με τόσες πάσες ακριβείας από τον Παναθηναϊκό για να φύγει) φτιάχνει μια Γλυφάδα πλάι στις πετρελαιοπηγές, αγοράζει νέους φίλους, σκαρώνει εκεί και κάνα δυο παιδιά ακόμα για να δεθεί με τη νέα φιλόξενη γη της καριέρας του.  Και αφήνει εδώ τους άλλους με τα λάθη τους, να τραγουδάνε «τα τέλια μου δακρύζουνε, οι δρόμοι μας χωρίζουνε».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα περί τελεσιγράφου της Αλ Αλαΐν στον Μεργκ, δεν αλλάζουν την ουσία του άρθρου περί συναισθημάτων κ.λπ.

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής)