Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Ένα κορίτσι στο ραδιόφωνο

Η ΠΡΟΣΠΟΙΗΤΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΕΜΛΙΔΟΥ, ΤΟ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΛΙΑΓΚΑ, Ο ΚΟΟΥΤΣ ΠΕΡΡΗΣ, ΤΟ ΒΑΡΥ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ-ΚΟΛΑΣΗ

Είναι νέα φωνή στα ερτζιανά, νέα τουλάχιστον για τις δικές μου ραδιοφωνικές γνώσεις. Ονομάζεται Έλενα Κρεμλίδου, είναι Θεσσαλονικιά (πα πα πα!) και βγαίνει καθημερινά, σχεδόν αξημέρωτα, στον Σπορ-fm, μαζί με τον Βαγγέλη Περρή και την (εκλεκτή) Μαρία
Ζαφειράτου. Εκπομπή  για πρωινή πλάκα και όχι της πλάκας. Την έχω ακούσει μια δυο φορές δια ζώσης (γιατί δεν είμαι τύπος πρωινός), αλλά έχω εικόνα από τα πολλά σποτάκια που μεταδίδει ο σταθμός στη διάρκεια της ημέρας, με αποσπάσματα της εκπομπής («Desperado» η ονομασία της).

Η κοπελιά στο κόνσεπτ, που προφανώς επινόησε ο Περρής, προσποιείται την αφελή, τη χαζούλα –μια μέθοδο που χρησιμοποίησε πολύ μια άλλη Ελένη, η Μενεγάκη. Βέβαια, η Έλενα δεν είναι καθόλου ευήθης –δηλαδή άνθρωπος χωρίς εξυπνάδα. Είναι το ακριβώς αντίθετο. Προσποιείται το άβγαλτο, το άμαθο, το άπραγο παιδί, αλλά ουσιαστικά είναι μια έξυπνη γυναίκα που παίζει χαριτωμένα τη χαζούλα. Η οποία αλλάζει πάσες με το βαρύ σέντερ φορ (βαρύ από πλευράς ποιότητας δηλαδή), τη Μαρία Ζαφειράτου, και γίνεται καλό πρωινό ραδιοφωνικό παιχνίδι, με τα συστήματα του κόουτς Βαγγέλη Περρή.

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ 1: Τον καιρό που Λιάγκας και Περρής ήταν στα μαχαίρια (και ο πρώτος είχε μιλήσει προσβλητικά για την Αθηναΐδα Νέγκα), είπαν στον αέρα τής εκπομπής των τριών (Περρή και κοριτσιών) ότι «ο Λιάγκας είναι χειμερινός κολυμβητής» (κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς). Και η μικρή απάντησε (περίπου) ότι «και οι φώκιες είναι χειμερινές κολυμβήτριες». Φαρμάκι. 
ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ 2:  Δεν ξέρω ώς πού μπορεί να φτάσει η Κρεμλίδου, νομίζω όμως ότι θα ανέβει στα μίντια, ίσως και τηλεοπτικά. Κρατάμε το όνομα. 
ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ 3: Μια πρωινή σατιρική εκπομπή δεν περιμένεις να πάει για ραδιοφωνικό  Όσκαρ, αλλά μπορεί να αρέσει ή, τουλάχιστον, μα μην προκαλεί την ακουστική αισθητική. Και μερικές πρωινές την προκαλούν με τις φωνές, τα βεβιασμένα γέλια, τα κακόγουστα αστεία. (Δεν εννοώ την περί ού ο λόγος) 
ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ 4: Η Έλενα έχει πολύ ωραία φωνή για ραδιόφωνο. «Φωνή-κόλαση» μου τη χαρακτήρισε κάποιος. Αργότερα, όταν το σάιτ τού Σπορ- fm ανέβασε και μια σειρά ημι-αποκαλυπτικών (όχι ακραία πράγματα) φωτογραφιών της, διαπιστώσαμε ότι η «κόλαση» επεκτείνεται και πέραν της φωνής.