Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017

Πυρομανείς twitterάδες και instagramάδες

Σήμερα στην Τούμπα παίζουν τα «υπόλοιπα» ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού. «Με ό,τι απέμεινε» θα κατέβουν οι γηπεδούχοι, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΠΑΟΚ. «Με ό,τι του βρίσκεται»  ο Παναθηναϊκός. Ημιλιπόθυμοι και οι δύο από τα επεισόδια, τους τραυματισμούς, τις ποινές, τα… ψυχολογικά προβλήματα (Μολέδο) και τις ταλαιπωρίες από τα πλέι οφ που κουράζουν ανούσια, παίκτες, θεατές και την
αισθητική του ποδοσφαίρου –όση, τέλος πάντων έχει απομείνει.
Σήμερα, τελευταία ημέρα ενός ακόμα κακού πρωταθλήματος, δοκιμάζεται και η άμυνα των ομάδων απέναντι στους μηχανισμούς τής βίας που δουλεύουν απτόητοι από τους νόμους και τα μέτρα-ημίμετρα. Στον ΠΑΟΚ ξέρουν ότι η ημέρα κρύβει κινδύνους. Και ότι μετά από ποινές που χαρακτηρίζονται «εξοντωτικές» κανείς δεν θα διστάσει να εξοντώσει και αυτόν.

Στον Δικέφαλο έχει σημάνει συναγερμός. Και τον διακατέχει η ανησυχία για τον πιθανό «τρελό» που θα βρεθεί για να πετάξει στον αγωνιστικό χώρο από χάρτινο ποτήρι του καφέ, για να αφήσει σέκος, ας πούμε, τον Ουζουνίδη, έως φωτοβολίδα ευθείας βολής. Ποτέ δεν ξέρεις πότε και πού θα βρεθεί ο βλάκας (που είναι πάντα απρόβλεπτος) για να βάλει τη φωτιά στα φρύγανα. Έγινε στην Τούμπα, στον αγώνα της κανονικής περιόδου τού ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, όταν έπεσε φωτοβολίδα στον αγωνιστικό χώρο –από ανήλικο, όπως έδειξε η έρευνα, άρα ατιμώρητο ως έχοντα το ακαταλόγιστο!  Ξανάγινε στην Τούμπα, στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, όταν η κροτίδα σημάδεψε τον Βιγιαφάνες.

Γι’ αυτό, σήμερα είναι κάτι σαν γενική δοκιμή του αμυντικού συστήματος του ΠΑΟΚ (και γενικότερα των ομάδων) απέναντι στους θερμοκέφαλους, τους παλικαράδες, τους χαζούς και, αύριο-μεθαύριο, πιθανόν (ποιος το αποκλείει;) στους βαλτούς και τους προβοκάτορες.

Αν και η πραγματική δοκιμασία θα έρθει στην επόμενη περίοδο. Στην οποία όλοι οι μεγάλοι θα πάνε φορτωμένοι ποινές. Και χωρίς να έχουν απαλλαγεί από ελεύθερους μπιρόβιους ή οινόφιλους σκοπευτές και μακελάρηδες τύπου Βόλου.

Θα πείτε, εδώ δεν έχουν απαλλαγεί από πυρομανείς twitterάδες και instagramάδες που ρίχνουν αδιάκοπα λάδι στη φωτιά. Από τους άλλους, τους ανώνυμους, θα απαλλαγούν εύκολα;

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)