Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Η φυγή Αλαφούζου και τα ταξίδια (...για δουλειές) στο εξωτερικό

Εδώ και καιρό ο Γιάννης Αλαφούζος αποστασιοποιείται από τον Παναθηναϊκό, απέχει από εκδηλώσεις –συχνά και από το γήπεδο– και είναι ενδεικτικό ότι δεν είχε παρευρεθεί στη φετινή κοπή της πίτας του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γι’ αυτό, η πιθανότητα της αποχώρησής του από τα ποδοσφαιρικά πράγματα ήταν ορατή στον ορίζοντα, αλλά τώρα ήρθε πολύ κοντά. Ήδη το βράδυ της Τετάρτης, μετά από τα γεγονότα στον αγώνα Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ που διακόπηκε, ο Χρήστος Παναγόπουλος, το ισχυρότερο στέλεχος της ΠΑΕ μετά
τον ίδιο τον Αλαφούζο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης του Γιάννη Αλαφούζου.
«Την Πέμπτη θα συγκληθεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο όπου θα εξεταστούν όλοι οι τρόποι αντίδρασης και θα αποφασιστεί αν η νυν διοίκηση του Παναθηναϊκού θα συνεχίσει να συμμετέχει στις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις της χώρας. Νυν διοίκηση εννοώ αυτόν που είναι βασικός μέτοχος και επενδυτής αυτή τη στιγμή στην ομάδα (σ.σ Γιάννη Αλαφούζο)», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος. Ο οποίος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, αν υπάρχει περίπτωση να αποχωρήσει ο κ. Αλαφούζος, άφησε ως πιθανό αυτό το ενδεχόμενο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από τις δηλώσεις του ο Χρήστος Παναγόπουλος είχε συνομιλήσει με τον Γιάννη Αλαφούζο.

Η σημερινή επιβεβαίωση

Σήμερα, η πρόθεση του ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού για αποχώρηση, επιβεβαιώθηκε, ουσιαστικά, από τον ραδιοσταθμό ιδιοκτησίας Αλαφούζου, τον Σπορ fm, ο οποίος το ανέδειξε ως πρώτο θέμα (φωτο). Ο Βασίλης Βέργης, τα ρεπορτάζ του οποίου είναι πάντα ψαγμένα και έγκυρα, αποκάλυψε στην πρωινή εκπομπή του στον Σπορ fm ότι «πληροφορίες από ανθρώπους του κοντινού του περιβάλλοντος αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος θεωρεί χαμένο κόπο και χαμένο χρόνο το να συνεχίσει να μάχεται γι’ αυτό που οραματιζόταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο». Ο Β.Β. ανέφερε ότι η απόφαση για αποχώρηση Αλαφούζου δεν έχει παρθεί εν βρασμώ ψυχής, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή και ότι, πάντως, δεν θα εγκαταλείψει την ΠΑΕ χωρίς να μεριμνήσει για την απρόσκοπτη λειτουργία της και τη διάδοχη κατάσταση.

Με άλλα ασχολείται 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Αλαφούζος έχοντας παραδώσει την προεδρία του συλλόγου στον Μάνο Μαυροκουκουλάκη και, ουσιαστικά, τη διοίκηση στον Χρήστο Παναγόπουλου, δραστηριοποιείται σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς. Ανάμεσά τους και ο ναυτιλιακός, γι’ αυτό και τα συχνά ταξίδια του στο εξωτερικό, προκειμένου να ενημερωθεί και να ελέγξει το χτίσιμο δεξαμενόπλοιων που έχει παραγγείλει στη Νότια Κορέα.

Και άλλες φορές

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει εκφράσει και άλλες δύο φορές τη διάθεση να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά τελικά άλλαξε απόφαση. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά εμμείνει στην αποχώρησή του.