Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017

Με οριακή πλειοψηφία (μόλις 6 ψήφων) τέλος η απεργία στον Πήγασο

Διχασμένο (και απλήρωτο για πέντε μήνες) το προσωπικό του Πήγασου αποφάσισε με οριακή πλειοψηφία να μη συνεχιστεί η απεργία στις τρεις εφημερίδες και στην ιστοσελίδα της εταιρίας. Με ψηφοφορία που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας, επικράτησε με οριακή πλειοψηφία η άποψη ότι η απεργία πρέπει να
διακοπεί και να επανακυκλοφορήσουν το «Έθνος», η «Goal News» και η «Ημερησία». Η απόφαση ελήφθη με διαφορά 6 ψήφων. Υπέρ της μη συνέχισης της απεργίας ψήφισαν 126 εργαζόμενοι και κατά 120.

Τριμερής

Αποφασίστηκε η προσφυγή σε τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία και το υπουργείο, προκειμένου να αναζητηθεί λύση. Γύρω στις 7 μ.μ. εκδόθηκε ανακοίνωση των συνεργαζόμενων ενώσεων, στην οποία αναφέρεται:
«Προσφυγή σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, με τη συμμετοχή των Σωματείων των εργαζομένων και της εργοδοσίας του Ομίλου Μπόμπολα, αποφάσισε η σημερινή συνέλευση των εργαζομένων στον Πήγασο. Μετά την εξέλιξη αυτή η Διασωματειακή Επιτροπή και τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ αποφάσισαν, αποδεχόμενα τη βούληση της συνέλευσης των συναδέλφων, να αναστείλουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι την πραγματοποίηση της συνάντησης, οπότε και θα επανεκτιμήσουν τα όποια δεδομένα προκύψουν σε νέα γενική συνέλευση».