Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Ο Κοντομηνάς «χτύπησε» τον Κυριακού

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

Μαίνεται ο πόλεμος στα μίντια και οι μεγαλύτερες (και ακριβότερες συνάμα) μάχες γίνεται στο μέτωπο της τηλεόρασης, όπου το Survivor έχει ανατρέψει τα δεδομένα και οι αντίπαλοι του ΣΚΑΪ οργανώνονται για την επανάκτηση χαμένων εδαφών! Ο Δημήτρης Κοντομηνάς μεταξύ των μιντιακών επιχειρήσεών του (και, κυρίως,
μεταξύ του απαξιωμένου ραδιοφωνικού σταθμού και της τηλεόρασης) ρίχνει το βάρος του στον τηλεοπτικό Alpha για τον οποίο εξασφάλισε συνεργασία με τους συντελεστές τού «Μπρούσκο» (που είχε πολύ μεγάλη επιτυχία στον Αντένα) για τα επόμενα δύο χρόνια.
Τη συνεργασία ανακοίνωσε στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή ο αντιπρόεδρος του ομίλου, και εξ απορρήτων του Κοντομηνά, Δήμος Βερύκιος, ο οποίος αποκάλυψε φρέσκα νέα: «Πριν από 4 ώρες, στις 5 το πρωί, έκλεισε η συμφωνία», είπε ο Βερύκιος ανακοινώνοντας τη συνεργασία του καναλιού με τον Κύπριο ηθοποιό και επιτυχημένο σκηνοθέτη του «Μπρούσκο» Ανδρέα Γεωργίου (ο ίδιος πρωταγωνιστεί στο δημοφιλές σίριαλ). Μαζί ο Alpha εξασφάλισε τη συνεργασία της Βάνας Δημητρίου, της σεναριογράφου της σειράς, η οποία μετείχε στις συζητήσεις μεταξύ καναλιού και συντελεστών.

Τι ετοιμάζουν 

Σύμφωνα με όσα είπε ο Δήμος Βερύκιος, οι διαπραγματεύσεις ήταν πολυήμερες και πριν μπουν οι υπογραφές τις πρωινές  ώρες της Παρασκευής, έγινε δωδεκάωρη σύσκεψη με τη συμμετοχή και νομικών συμβούλων. Ο Ανδρέας Γεωργίου και η ομάδα του ετοιμάζουν για την ερχόμενη τηλεοπτική περίοδο μια μυθοπλασία ανάλογη με εκείνη του «Μπρούσκο» (θα ονομάζεται «Τατουάζ»), με καθημερινή προβολή, και μια εβδομαδιαία μαύρη κωμωδία.

Αναθέρμανση 

Είναι προφανές ότι οι συντελεστές του «Μπρούσκο» ικανοποιήθηκαν  με τον καλύτερο τρόπο οικονομικά για να αποφασίσουν τη μετακίνησή τους από τον Αντένα στον Alpha. Έτσι κατά κάποιο τρόπο αναθερμαίνεται η τηλεοπτική αγορά των σίριαλ (που είχε/έχει) τιναχθεί στον αέρα από χρέη καναλιών προς τις εταιρίες παραγωγής, τα «φέσια» σε  ηθοποιούς, σεναριογράφους, τεχνικούς και τη γενική υποθερμία στις τηλεοπτικές παραγωγές, τουλάχιστον μέχρι πέρσι.
Οι ακριβοπληρωμένες μεταγραφές τηλεοπτικών συντελεστών από κανάλι σε κανάλι ευδοκίμησαν την προηγούμενη δεκαετία –και παλιότερα – και υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες «ζεστά» ονόματα του τηλεοπτικού χώρου άλλαξαν επαγγελματική στέγη με αδρή αμοιβή, αλλά στην εξέλιξη δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Ωστόσο, δεν έπαψαν να αμείβονται έως τη λήξη των ακριβών συμβολαίων.