Τρίτη, 2 Μαΐου 2017

Όσοι θέλουν μπάνια να σηκώσουν χέρι

Η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε αλλά μια χαραμάδα στην άκρη τής σκηνής αφήνει να φαίνονται κάποια ενδεχόμενα που υπάρχουν (και εξελίσσονται) πίσω από το πανί. Η καταγγελία του Αποστολόπουλου για έκτροπα σε βάρος παικτών του Πλατανιά στον αγώνα
του Καραϊσκάκη, κρατάνε ανοικτό το βιβλίο της κανονικής ποδοσφαιρικής περιόδου που μόλις τελείωσε. Εντάξει, αλλά αναρωτιέσαι:
** Τι σημασία έχει μια καταγγελία όταν προηγούμενες (από πολλούς!) κατά της Βέροιας αγνοήθηκαν;
** Γιατί τα όσα έγιναν –αν έγιναν– στο παιχνίδι του Φαλήρου με τον Πλατανιά άρχισαν να καταγγέλλονται με χρονοκαθυστέρηση και χρονοδιακόπτη;

Τέλος πάντων, αυτά θα μας απασχολήσουν, στις ημέρες που έρχονται. Στα αμιγώς αγωνιστικά, η τελευταία ποδοσφαιρική Κυριακή διαμόρφωσε τη βαθμολογία των πλέι οφ αρνητικά για την ΑΕΚ και τον Πανιώνιο που ξεκινούν με μηδέν βαθμούς, έναντι δύο πόντων του ΠΑΟΚ και ενός του Παναθηναϊκού. Αλλά, όπως φαίνεται, μικρή σημασία έχει. Γιατί υπάρχει η γενική αίσθηση ότι τα τελευταία πλέι οφ με την τωρινή μορφή είναι τα πιο αδιάφορα από καταβολής του θεσμού. Και αυτό ευνοεί τις δημοκρατικές διαδικασίες –όπως, τέλος πάντων, εννοεί κανείς το «δημοκρατικές»: «Είπα στους παίκτες μου ότι αυτοί θα αποφασίσουν τι θέλουν», δήλωσε ο Ουζουνίδης. Κάτι σαν:

- όποιος γουστάρει πρωτιά στο τουρνουά-εξτένσιον του πρωταθλήματος να κάνει ένα βήμα μπροστά (πού πας, ρε Καραμήτρο;) 
- όποιος θέλει μπάνια στον Αστέρα να σηκώσει το χέρι.

Τέλος πάντων, η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, είχε πολλά γκολ, καθόλου άγχος, πολλούς αναπληρωματικούς  και ανθυποαναπληρωματικούς που χρησιμοποιήθηκαν για να ανακλαδιστούν από την αχρησία. Και, ακόμα, το φινάλε είχε μια συλλεκτική νίκη. Ήταν αυτή του Λεβαδειακού στη Νέα Σμύρνη –η πρώτη του εκτός έδρας από τις αρχές της περιόδου. Μια νίκη που τον βοήθησε να μην επαναλάβει μετά από τρία χρόνια την επίδοση του 2014, τότε που τελείωσε το πρωτάθλημα με έναν μόλις βαθμό εκτός έδρας. Αλλά τότε οι Βοιωτοί είχαν κάνει επέλαση σωτηρίας από τα μέσα Φεβρουαρίου και τερμάτισαν στη μέση της βαθμολογίας. Τώρα ευελπιστούν ότι η επέλαση αρχίζει Μάιο και ότι κάτι θα γίνει και θα σωθούν σε βάρος κάποιου άλλου. Γιατί ο Λεβαδειακός είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει. Και κορακοζώητος!  

(Δημοσιεύεται και στη Live Sport της Τρίτης)