Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Χωρίς στάλα αδρεναλίνης

Στην Κέρκυρα ο Ολυμπιακός ήταν σαν να πανηγύρισε τον τίτλο. Για μια ακόμα φορά. Για μια ακόμα, ακόμα, ακόμα, ακόμα φορά! Θα πανηγυρίσει πάλι όταν πάρει το επόμενο τρίποντο (μόλις δύο βαθμοί του χρειάζονται) και, πλέον, η απλή αριθμητική θα τον χρίσει πρωταθλητή. Πιθανόν αυτό να γίνει την Κυριακή στη Λιβαδειά, έστω και αν ο Λεμονής (λέει το ρεπορτάζ) θα κάνει εκτεταμένο ροτέισον. Κάτι που ενεργοποιεί λανθάνουσες ψευδαισθήσεις ότι η
τελική πρώτη θέση είναι ακόμα ανοικτή. Και όταν κλείσει, ο Ολυμπιακός  θα ξαναπανηγυρίσει.
Από το 1996 βλέπουμε σχεδόν πάντα το ίδιο έργο. Τον Ολυμπιακό να αναδεικνύεται πρωταθλητής πέντε και δέκα φορές στην ίδια περίοδο, πάντα σε στιγμές που ένα νέο αποτέλεσμα κάνει τον τίτλο πιο σίγουρο από σίγουρο.

Αυτή τη φορά, υποτίθεται, πλησίαζε το  κλείδωμα της πρωτιάς στην Κέρκυρα, εξ ου οι πρώτοι γύροι θριάμβου στα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης. Σιγά μην ήταν ξεκλείδωτος ο τίτλος πριν από το παιχνίδι της Τετάρτης. Σιγά μην κινδύνευε  η πρώτη θέση από τον Πανιώνιο και από τους άλλους τρεις που μετέτρεψαν σε ανίκητο εθισμό  τη συμμετοχή στα πλέι οφ, την ώρα που ο Ολυμπιακός ετοίμαζε βαλίτσες για διακοπές, εν μέσω μπιζαρισμάτων και αποδοκιμασιών

** Μπιζαρίσματα των δικών του για το συνεχή ριμέικ τίτλων.
** Αποδοκιμασίες από εκείνους που σε πολλές περιπτώσεις στο παρελθόν έκαναν τις φωνές για την εύνοια στον Ολυμπιακό μαλακό μαξιλαράκι για να κοιμίσουν τις ευθύνες για τη δική τους αποτυχία.

Όχι πως δεν υπήρξε εύνοια ή βίαιη απόσπαση τίτλων όπως στην περίπτωση της Ριζούπολης. Υπήρξε. Αλλά όχι πάντα, όχι τόσες φορές όσες τους χρειάστηκε γα να φωνάζουν.

Και φέτος, που εν πολλοίς το τοπίο είχε καθαρίσει και τα διαιτητικά κρούσματα ήταν λίγα (όχι ανύπαρκτα), η πορεία του Ολυμπιακού εξελίχθηκε πάλι σε έναν περίπατο. Ίσως όχι τόσο ανέμελο όσο οι προηγούμενοι, αλλά –πάντως– ήταν περίπατος. Την ίδια ώρα οι άλλοι έχυσαν πάλι πολλή αδρεναλίνη για κλειδώσουν τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ, όταν ο πρωταθλητής σχεδόν κλείδωνε τον τίτλο. Χωρίς στάλα αδρεναλίνης αυτός.

(Δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου)