Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017

Ο σχοινοβάτης συνεχίζει

Η ομάδα της εβδομάδας είναι ο Ηρακλής. Μπορεί να γίνει και η ομάδα της χρονιάς αν καταφέρει να γυρίσει ώς το τέλος τούμπα τη μοίρα του, πηγαίνοντας:
** κόντρα στα προγνωστικά,
** κόντρα στο βουνό των προβλημάτων και, το κυριότερο,
** κόντρα σε μια σκιώδη διοίκηση, ωσεί παρούσα σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα που δίνουν παίκτες και προπονητής, όχι τόσο με τις σωματικές τους δυνάμεις, όσο με τις πνευματικές.

Χθες ο Ηρακλής, νικώντας στη Θεσσαλονίκη τον Λεβαδειακό,  έβγαλε για πρώτη φορά το κεφάλι του πάνω από την επιφάνεια του υποβιβασμού και ανασαίνει ελπίδα με την άκρη της μύτης του. 

Τεράστια επιτυχία αν συγκριθεί με τις τεράστιες συσσωρευμένες αντιξοότητες. Δυο μέρες πριν από την άλλη, την κυριακάτικη επιτυχία και το 3-0 στην Κέρκυρα, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ αποφάσιζε την αφαίρεση 6 βαθμών από την ομάδα αν δεν τακτοποιούσε τις οφειλές σε δύο πρώην παίκτες της, τον Μπουκουβάλα και τον Λαδά.  Η πιθανότητα να μην έδινε ο Ηρακλής τους τέσσερις αγώνες που θα απέμεναν μετά το παιχνίδι της Κέρκυρας ήταν μεγάλο. Αλλά ποδοσφαιριστές και προπονητής συνέχισαν να σχοινοβατούν πάνω από το χάος τής διάλυσης που απειλεί την, ίσως, πιο πολύπαθη ομάδα στην ιστορία που ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πολύπαθη γιατί πάνω της –και είναι η μόνη– εξαντλήθηκε όλη η αυστηρότητα της ποδοσφαιρικής ηθικής της Ελλάδας και υποβιβάστηκε για απόπειρα δωροδοκίας. Και ακόμα γιατί λάθη και διοικητικές παραλείψεις της αφαίρεσαν το 2011 το δικαίωμα να αγωνίζεται σε οποιαδήποτε επαγγελματική κατηγορία και εξοβελίστηκε στη Δ΄  Εθνική. Εκεί όπου ο ιστορικός γηραιός είχε αντιπάλους τα Λακκώματα, τον Σοχό. τον Πεντάλοφο και το Αγιονέρι!

Για τον δικό του αγώνα επιβίωσης, για το δικό του survivor, ο Ηρακλής εισπράττει χειροκροτήματα, απολαμβάνει θαυμασμό, αλλά μαζί δέχεται και το δηλητήριο: «Η ιστορική ομάδα του Ηρακλή μεταβλήθηκε σε Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στην ομάδα του πραγματικού ιδιοκτήτη Λιμπάντση και του ηθοποιού προπονητή Γρηγορίου», έγραφε η ανακοίνωση της Λάρισας που προκάλεσε επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα καθώς διέταξε προκαταρκτική εξέταση για τον αγώνα της Κυριακής.

Ώρα είναι να τον κάτσουν και στο σκαμνί (που λέει ο λόγος) για τον ανυπέρβλητο αγώνα του. Με τόσα που έχουν δει τα μάτια του, τίποτα δεν αποκλείει, αλλά και τίποτα δεν τον φοβίζει. Ο Ηρακλής είναι ο ορισμός του βρεγμένου που δεν φοβάται τη βροχή.

(Το άρθρο δημοσιεύεται και στη Live Sport της Πέμπτης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: