Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Υπάρχει ζωή στον «πλανήτη Ρέντη»

Κι όμως, υπάρχει ζωή! Ο χθεσινός Ολυμπιακός έδειξε πως η καρδιά του πρωταθλητή παραμένει ακόμη ζωντανή… Αρκεί κάποιος να την εμπνεύσει, να της δώσει κίνητρο, να της δείξει τον δρόμο.
Βεβαίως, εκείνο που μετράει σε παιχνίδια όπως ο ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, είναι να πάρεις την πρόκριση. Και την πρόκριση την πήρε η ΑΕΚ, όχι ο Ολυμπιακός. Καμία αντίρρηση. Ωστόσο οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ανατρέψουν με τον πλέον πειστικό τρόπο την κακή αγωνιστική εικόνα που παρουσίασαν από τον Γενάρη και μετά, πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εκτός έδρας
εμφάνισή τους σε ντέρμπι και χάνοντας την πρόκριση όχι στις λεπτομέρειες, αλλά μάλλον από καθαρή ατυχία.

Η έμπνευση του Λεμονή να «φορτώσει» τον άξονα, θυσιάζοντας ουσιαστικά τις πτέρυγες, αποδείχτηκε εξαιρετική. Στο πρώτο ημίχρονο μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο κι αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Κάτι ανάλογο έγινε και στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα. Εκεί που όλοι περίμεναν πως η πίεση του χρόνου θα «τελείωνε» τους πρωταθλητές, εκείνοι βρήκαν τον τρόπο όχι μόνο να σκοράρουν, αλλά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες (με κορυφαία το δοκάρι του Καρντόσο) ώστε να πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τον τελικό.
Δεν πήγαν, τελικά. Αλλά έδειξαν πως υπάρχει στον «πλανήτη Ρέντη» υπάρχει ζωή!

Υ.Γ. Δεν λυπάμαι που ο Ρέτσος θα πάρει μεταγραφή. Γιατί έχει τόσο ταλέντο που εκεί που θα πάει θα εξελιχθεί σίγουρα σε top class ποδοσφαιριστή.

Γιάννης Μηνδρινός 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)