Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Τι να μας πεις, τώρα;

Από το 2011 ρέει σαν ποτάμι ο απομαγνητοφωνημένος ήχος για τα ποδοσφαιρικά  σκάνδαλα, αλλά ποιον να πνίξει; Και τι να καθαρίσει; Βγάζει καινούργιες συνομιλίες ο Θωμαΐδης, όμως πώς να συγκινήσουν αυτές αφού δεν συγκίνησαν οι άλλες;  Οι πιο βαριές. Οι πιο ελώδεις. Μάθαμε στην τελευταία «Δίκη» για δυο παράγοντες που αναφέρονται σε κάποιον πρόεδρο που θα βοηθούσε, εάν
και εφόσον, να στηθεί ένας αγώνας: «Ας μου δώσει εμένα, αν τελικά το κάνει, το παιχνίδι με τον Κ. και μετά θα παλέψουμε με τον Π.». Σιγά τη βόμβα! Είναι τόσες πολλές οι μεγατονικές που έχουν σκάσει από το 2011 χωρίς, ουσιαστικά, να ταράξουν τα νερά τού Τύπου, των καναλιών, των ραδιοφώνων και των συνειδήσεων, που η προχθεσινή αποκάλυψη μοιάζει με πιστολιά από αεροβόλο.
Ο Κυριάκος Θωμαΐδης παράγει θόρυβο (για να μην παρεξηγιόμαστε: καλά κάνει και ερευνά) ο οποίος είναι ζήτημα αν περνάει από τους τοίχους τού μεγάρου τού Φαλήρου για να πάει μερικά μέτρα πιο πέρα. Ώς τώρα τα έχουμε δει (και τα έχουμε ακούσει) ΟΛΑ! Ακούσαμε/διαβάσαμε ακόμα και για προσπάθεια να στηθεί, σε αγώνα ελληνικής ομάδας, διεθνή μάλιστα, το ποιος αντίπαλος θα πάρει τη σέντρα! Και θα ζητούσαν λέει τη συνδρομή του ανυποψίαστου αρχηγού των ξένων, τη συναίνεσή του  δηλαδή, για να το πετύχουν. «Εντάξει, άμα είναι σίγουρο πάρε με» ακούγεται να λέει ο ένας συνομιλητής που θέλει με τηλεφωνική ενημέρωση το σιγουράκι τής σέντρας για να το παίξει στο στοίχημα.
Γι αυτό, τι να μας πεις εσύ τώρα Κυριάκο; Ειπώθηκαν όλα, ακούστηκαν όλα, και αναπαράχθηκαν στο Τύπο ελάχιστα. Δηλαδή τι περισσότερο και πιο κολάσιμο έχει το προχθεσινό, από αυτό που ακολουθεί και το οποίο διαβάσαμε στο παρελθόν; «Τι λες μωρέ; (...) Είναι ΤΟ παιχνίδι, θα το παίξουμε κι άλλο. Είναι σου λέω τελειωμένο, με πήρανε τώρα από μέσα. Μην το πεις σε κανέναν. Ούτε στον Τάδε ούτε σε κανέναν. Άμα θες παιξ’ το εσύ. Μην το πεις, θα χαλάσει, θα πάει γρουσουζιά». 
Μπροστά σε τέτοιες κατεβασιές νερού, τι να σου κάνουν οι σταλαγματιές  που βγαίνουν ακόμα; Σταγόνες στον ωκεανό.

(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τετάρτης)