Τετάρτη, 19 Απριλίου 2017

… και στο τέλος χάνουν οι Γερμανοί

Η Ρεάλ απέκλεισε την ομάδα της Μέρκελ σημειώνοντας το δεύτερο από τα τέσσερα τέρματά της (και το πιο καθοριστικό) από ολοφάνερη θέση οφσάιντ και παίζοντας με παίκτη παραπάνω λόγω
αποβολής η ορθότητα της οποίας  αμφισβητείται. Το διαιτητικό τρίο από την Ουγγαρία θα εξοριστεί. Η Ισπανία θα μπει σε πρόγραμμα. Ο Ρονάλντο (3 γκολ) θα κηρυχθεί ανεπιθύμητος στη γερμανική επικράτεια. Στα σοβαρά τώρα. Δεύτερη ήττα της Μπάγερν σε λιγότερο από μία εβδομάδα: 2-1 στο Μόναχο, 4-2 στη Μαδρίτη. Ο μύθος που λανσάρισε ο Λίνεκερ («το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι στο οποίο αγωνίζονται 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί») κατέπεσε.

Ο Γερμανοί μετρούν οδυνηρές ήττες από τον Νότο μετά τον θρίαμβό τους στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στο Euro το περασμένο καλοκαίρι η εθνική τους αποκλείστηκε από τους Γάλλους και το βράδυ της Τρίτης, η ομάδα που αντιπροσωπεύει τη γερμανική δύναμη, βγήκε εκτός τροχιάς προς τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ από τους Ισπανούς της Ρεάλ. Δυστυχώς όλα αυτά, με τις νίκες των Νοτίων, συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και πουθενά αλλού. Μόνο στο ποδόσφαιρο.