Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

Η μυρωδιά της Δημοσιογραφίας

Η ΧΑΜΕΝΗ «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΛΑ» ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ  LIVE SPORT

Η οσφρητική μνήμη δεν αποτυπώνεται στο χαρτί, δεν περιγράφεται με λόγια, δεν ζωγραφίζεται. Μένει στον εγκέφαλο και ανακαλείται όταν ξανασυναντήσεις την ίδια μυρωδιά –μετά από μήνες, χρόνια, δεκαετίες. Τότε τη νιώθεις πάλι ζωντανή, όπως την ήξερες. Προσωπικά συνάντησα τη χαμένη «δημοσιογραφίλα» όταν αναδύθηκε από τον ορίζοντα των εκδοτικών εκπλήξεων η Live Sport.

Πριν από πέντε χρόνια, με/μας κατέκλυσε μια παλιά μυρωδιά, ντανιαρισμένη και χωμένη στις αποθήκες της μνήμης. Ήταν η οσμή της ενεργητικής δημοσιογραφίας. Αυτής που παράγει θέματα, έχει νεύρο (όχι νεύρα!) και δεν σκουντουφλάει πάνω στη θεματολογία της προηγούμενης ημέρας –δηλαδή στη θεματολογία των σάιτ.

Η Live Sport είναι το νιόβγαλτο παιδί τής Δημοσιογραφίας που συνάντησε παλιές δημοσιογραφικές αξίες και τις ανάδειξε. Το πέτυχε με αποκλειστικότητες, έρευνες, σωστή αξιολόγηση γεγονότων, θεματολογική πολλαπλότητα (αθλητικά, πολιτικά, κοινωνικά και στοιχηματικά θέματα) και, κυρίως, χωρίς εξαρτήσεις και δίχως να κρύβει τίποτα. Κρατήστε αυτό το τελευταίο. Είναι προϊόν που γίνεται όλο και πιο δυσεύρετο στη δημοσιογραφική αγορά και στα στοκατζίδικα. του Τύπου.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Κυριακής μαζί με πολλά άλλα σχόλια για τα γενέθλια της εφημερίδας που συμπληρώνει σήμερα πέντε χρόνια ζωής)