Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

Πόσα πούλησαν (και πόσα τύπωσαν) οι «Ειδήσεις» του Χατζηνικολάου

ΑΝΕΒΗΚΑΝ 2.000 ΦΥΛΛΑ ΤΑ ΝΕΑΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΙΡΑΖ...

Δεν εντυπωσιάζει η κυκλοφορία των Ειδήσεων του Νίκου Χατζηνικολάου στο πρώτο τους φύλλο, αλλά κινήθηκε σε ένα επίπεδο που τους επιτρέπει να ελπίζουν στη διατήρηση βιώσιμου φύλλου, καθώς τα έξοδα είναι «μαζεμένα» και το τιράζ, από όσα μαθαίνουμε, περιορισμένο. Οι Ειδήσεις πούλησαν τα περισσότερα αντίτυπα –και με διαφορά– μεταξύ των πρωινών, αλλά πλέον τα απογευματινά  και τα πρωινά φύλλα έχουν εξισωθεί και διανέμονται όλα την ίδια ώρα στα περίπτερα. Η νέα εφημερίδα διέθεσε στην εναρκτήρια έκδοσή της, την περασμένη
Τρίτη, 10.230 φύλλα, αριθμός που πιθανότατα –όπως συμβαίνει πάντα – θα μειωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Ωστόσο, οι επιτελείς του Real Group πιστεύουν στην κυκλοφοριακή βελτίωση μέσα από την αντίστοιχη δημοσιογραφική που θα έχει η έκδοση με την πάροδο των ημερών και όταν οργανωθεί καλύτερα.
Δεύτερη πρωινή κυκλοφοριακά εφημερίδα, ήταν την Τρίτη ο Ριζοσπάστης με 4.200 φύλλα, ενώ στο σύνολο τω  εφημερίδων την πρώτη θέση διατηρούν τα Νέα και μάλιστα ενισχυμένα μετά την επανέκδοσή τους. Η απογευματινή του ΔΟΛ πούλησε την Τρίτη (πρώτη φωτό) 14.220 φύλλα, δηλαδή περίπου κατά 2.000 περισσότερα από την αμέσως προηγούμενη Τρίτη οπότε είχε διαθέσει 12.250.

Πόσα τύπωσε 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Harddog (τις οποίες, πάντως, αναφέρει με επιφύλαξη γιατί συνήθως το τιράζ αποτελεί εκδοτικό μυστικό για όλα τα έντυπα) οι Ειδήσεις τύπωσαν την πρώτη ημέρα 25.000 φύλλα, δηλαδή κινήθηκαν σε ένα συντηρητικό και προσεγμένο τιράζ, χωρίς ανοίγματα. Τα 10.230 φύλλα αποτελούν το 41% του τιράζ των Ειδήσεων, κάτι που θεωρείται θετικό. Για τα εκδοτικά δεδομένα είναι ικανοποιητικό να πωλούν οι εφημερίδες γύρω στο 35% των φύλλων που τυπώνουν και εξαιρετικό όταν φτάνουν στο 40%.

Έθνος και Goal

Η Δημοκρατία βρέθηκε στη δεύτερη θέση με 9.030 φύλλα και ακολουθούν η Espresso με 8.390 και ο Ελεύθερος Τύπος με 8.170. Το Έθνος, που είχε πάρει το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης όταν δεν κυκλοφόρησαν τα Νέα (δείτε εδώ το σχετικό θέμα των Zoornalistas), υποχώρησε πάλι κυκλοφοριακά. Πούλησε 7.310 φύλλα έναντι 7.380 της Τρίτης που είχε προηγηθεί.
Εντύπωση προκαλεί η μεγάλη διαφορά φύλλων ανάμεσα στην αθλητική εφημερίδα του Πήγασου, της Goal News, που είναι τρίτη στο δελτίο κυκλοφοριών, με εκείνη της δεύτερης στην κατάταξη, της Live Sport, η οποία την Τρίτη πούλησε 3.950 φύλλα έναντι 3.380 της Goal News. Η διαφορά των 570 φύλλων είναι η μεγαλύτερη ανάμεσα στις δύο εφημερίδες από την ημέρα που η αθλητική του Πήγασου αύξησε την τιμή πώλησης, εγκαταλείποντας το ένα ευρώ που την είχε ανεβάσει κυκλοφοριακά, και έπεσε στην τρίτη θέση. Την Τρίτη η Goal News είχε βασικό θέμα την επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανε «παιχνίδι» με την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου έχοντας τίτλο «Love for ever»

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
Χατζηνικολάου: Έτσι προσπαθούμε να κρατήσουμε το μαγαζί όρθιο