Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Συμμαζεύει το χάος

Έβλεπες χθες τον Παναθηναϊκό απέναντι στον Αστέρα και τσιμπιόσουν. Αναρωτιόσουν αν είναι αλήθεια αυτό το 4-0 με αντίπαλο την ομάδα που τρεις μέρες πριν, παραλίγο να παγώσει την Τούμπα. Και, κυρίως, αν ήταν εικονική πραγματικότητα
αυτή η πολύ καλή εμφάνιση που ήρθε μόλις δέκα ημέρες μετά τη θλιβερή παρουσία στο ίδιο γήπεδο με αντίπαλο τον προβληματικό Λεβαδειακό της εφτάρας (από την ΑΕΚ) και των μόλις δύο βαθμών σε σύνολο εννέα εκτός έδρας αγώνων.
Σε εκείνο το παιχνίδι επιβεβαιώθηκε το απόλυτο χάος στο οποίο περιδινίζεται ο Παναθηναϊκός των ελλείψεων. Ήταν το χάος που παρέλαβε ο Ουζουνίδης και το οποίο προσπαθεί να διαχειριστεί δίχως ουσιαστική συμπαράσταση. Με παίκτες που αποχωρούσαν ποταμηδόν στην περίοδο της αποστραματσονιοποίησης, με υποσχέσεις για γρήγορες μεταγραφές τον Γενάρη που δεν υλοποιήθηκαν, με βασικούς παίκτες να φεύγουν για το Κόπα Άφρικα, με τον πάγκο άδειο από εφεδρείες και με βοήθειες μόνο από τα πιτσιρίκια της Ακαδημίας.
Ο Παναθηναϊκός χθες πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή του επί των ημερών Ουζουνίδη. Και αυτή η εμφάνιση αποτελεί μεγαλύτερο κέρδος από την ίδια τη νίκη. Γιατί είναι ένεση αυτοπεποίθησης σε  μια ομάδα που είχε χάσει την εκτίμηση του κόσμου της, αλλά και την αυτοεκτίμησή της. Και γιατί έδειξε ότι υπάρχουν παίκτες στους οποίους μπορεί να ποντάρει ο Ουζουνίδης στην προσπάθειά του να συμμαζέψει το χάος. Ο Ρέις έκανα το καλύτερό του παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, ο Εμποκού επιβεβαίωσε ότι ήρθε με φόρα από το Κόπα Άφρικα και εντυπωσίασε, ο Κουλιμπαλί το ίδιο, ο Κλωναρίδης πρόσθεσε ταχύτητα, ενέργεια (φυσικά και γκολ) στην ομάδα, ο Βιγιαφάνες δείχνει ότι είναι περισσότερο χρήσιμος σε μια ομάδα πιο οργανωμένη από το ρημαδιό προηγούμενων εμφανίσεων.
Το 4-0 είναι εντυπωσιακό σκορ, δίνει τhν εικόνα του αγώνα, αλλά κρύβει και ένα κομμάτι της. Γιατί θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο με τόσες πολλές χαμένες ευκαιρίες του Παναθηναϊκού απέναντι στον Αστέρα που υποχρεώθηκε σε παθητικό παιχνίδι και δημιούργησε ουσιαστικά δυο μόνο φορές προϋποθέσεις για γκολ (κυριότερη το δοκάρι στο 90΄). Και οποίος, παρά το 0-4, είχε κορυφαίο παίκτη τον τερματοφύλακά του, τον Ντοναρούμα

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)