Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017

Ο Alphaμίτης

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από το περιστατικό, όμως ας μην κολλάμε στο πόσο επίκαιρο είναι, ας μείνουμε στην ουσία του. Λοιπόν, δεν ξέρω αν είναι το «ον κάμερα» κλάμα στα γενέθλια του αφεντικού ή η προσωπική αίσθηση για τη δημοσιογραφική του υπερεπάρκεια, που κάνουν τον Δήμο Βερύκιο να νιώθει τόσο δυνατός ώστε να έχει συμπεριφορά επικεφαλής εργοδηγού απέναντι σε απλούς εργαζόμενους του Alpha. Στα περιστατικά που αναδείχτηκαν τον τελευταίο καιρό κεντρικό πρόσωπο των επιθέσεων Βερύκιου ήταν
η Σταματίνα Τσιμτσιλή. Εναντίον της οποίας σήκωσε για δεύτερη φορά
τη φωνή, την επιτίμησε και την κατηγόρησε για τον «δασκαλίστικο τρόπο» με τον οποίο του απευθύνθηκε (εμείς δεν τον είδαμε καθόλου για τέτοιον)! Τυχαίο; Τι πρόβλημα τραβάς με την κοπέλα, Δήμο; Και με ποια στηρίγματα το παίζεις αλφαμίτης (ίσως και λόγω ειδίκευσης στο στρατιωτικό ρεπορτάζ) ή Alphaμίτης, στα Μέσα που εργάζεσαι; Μήπως έχεις υπερεκτιμήσει την στήριξη από τον στρατηγό;

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 1: Για μια ακόμα φορά, όπως έχω ξαναγράψει (εδώ, στο υστερόγραφο), η Σταματίνα κρατήθηκε σε επίπεδο, δεν σήκωσε φωνή απέναντι στην επίθεση, ήταν ψύχραιμη όταν πήρε το λόγο για να διακόψει το ποιμαντορικό λογύδριο του Βερύκιου, το οποίο παρακολουθούσαν σιωπηλοί πολλοί άλλοι συνεργάτες όπως βλέπαμε στα αλλεπάλληλα, αμήχανα, κοντινά πλάνα.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 2: Δεν απέφυγε και η Τσιμτσιλή, όμως, το λαϊκόστροφο λογύδριο κατά πολιτικών κ.λπ. Αφού την πολιτική ανάλυση δεν τη έχεις, κοπελιά, ασχολήσου με την καθ’ ύλη αρμοδιότητά σου. Και με τα βιβλία σου, βέβαια.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 3: Ο Δήμος Βερύκιος αποφάνθηκε, ότι «μας σιχαίνεται ο κόσμος, Σταματίνα». Άμα βλέπεις τέτοια καταλαβαίνεις γιατί.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ 4: Κύριε Κοντομηνά μας! Κύριε Κοντομηνά μας! Πώς ανέχεστε τέτοιες δεσποτικές συμπεριφορές στο μαγαζί σας;

** Διαβάστε εδώ, στους Zoornalistas, τις λεπτομέρειες για το περιστατικό και δείτε το σχετικό βίντεο.