Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Οι φήμες για επάνοδο Βαρδινογιάννη στο MEGA και ένας φόβος...

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ - ΟΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Κρίσιμα - πάλι!- είναι για το MEGA τα 24ωρα  που διανύουμεκαθώς:
** από τη μια οι εργαζόμενοι συνεδριάζουν (σήμερα) για να μάθουν κάθε λεπτομέρεια για την επίσχεση εργασίας στην οποία βρίσκονται, και
** από την άλλη πληθαίνουν οι πληροφορίες (ας τις πούμε προς το παρόν φήμες, αφού δεν επιβεβαιώνονται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες)  για δυναμική επάνοδο της οικογένειας Βαρδινογιάννη.


Η πιθανότητα αυτή ακούγεται με έμφαση πλέον μεταξύ των  εργαζομένων, χωρίς να διευκρινίζεται αν ο ένας από τους τρεις μετόχους θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο (πράγμα δύσκολο με τα χρέη που βαραίνουν το Μεγάλο Κανάλι) ή να αναλάβει πρωτοβουλίες για να ξεπεραστεί η κρίση και να συνεχίσει να εκπέμπει ο σταθμός, εξασφαλίζοντας ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές πρόγραμμα.

Στις 6.30 το απόγευμα της Δευτέρας,όσοι εργαζόμενοι έχουν κάνει επίσχεση εργασίας - στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι - θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα σύνταξης του σταθμού για να ενημερωθούν από τον δικηγόρο τους σχετικά με τις δυνατότητες που έχει η όποια διοίκηση του καναλιού να καταγγείλει τις συμβάσεις τους με τη δικαιολογία ότι καταβλήθηκαν το προηγούμενο διάστημα οι μισθοί Μαΐου, Ιουνίου καθώς και το δώρο Χριστουγέννων.

Ψυχολογικά πιέσεις 

Οι επί 6 μήνες (συν ένας που "τρέχει") απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού τις τελευταίες ημέρες δέχονται ψυχολογικές πιέσεις μέσω άρθρων άποψης (βλ. Μιχάλης Ιγνατίου) ή αναρτήσεων στο Facebok (βλ. Δημήτρης Καμπουράκης *), που ζητούν από τους υπόλοιπους συναδέλφους να επιστρέψουν στο μετερίζι της ενημέρωσης με μόνη εγγύηση την διαφαινόμενη αισιοδοξία και τα σχεδιαζόμενα επιχειρηματικά πλάνα από τα επιτελεία των μετόχων.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που τονίζουν πως κανείς δεν μπορεί στο τέλος του μήνα να πληρώσει το σούπερ μάρκετt ή το ενοίκιο, τους λογαριασμούς και το φροντιστήριο του παιδιού του με «ομόλογα αισιοδοξίας» που αφειδώς έχουν διανεμηθεί ουκ ολίγες φορές από τους μετόχους και τα στελέχη του σταθμού από πέρσι τον Μάρτιο.

Προ διλήμματος

Η σημερινή ενημέρωση - συνέλευση είναι σίγουρο ότι θα φέρει τους περισσότερους δημοσιογράφους προ διλήμματος. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η επόμενη μέρα για το MEGA θα είναι απελπιστικά δύσκολη καθώς εκτός των οικονομικών προβλημάτων, οι διαφορετικές απόψεις μεταξύ τεχνικών, δημοσιογράφων και διοικητικών έχουν προκαλέσει μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων, το οποίο πολύ δύσκολα θα επουλωθεί.

* Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ
Διαβάστε εδώ από τους Zoornalistas το αισιόδοξο μήνυμα του Δημήτρη Καμπουράκη για το MEGA, που αναρτήθηκε στις αρχές του μήνα.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ.