Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Στη φιλοσοφία του Τζακ Ντάνιελς

Έχει πει τόσες φορές ο Μαρίνος Ουζουνίδης ότι στον Παναθηναϊκό «πρέπει να αλλάξουν πολλά» που το εμπεδώσαμε απόλυτα. Θυμηθείτε:
** Μετά τον αγώνα κυπέλλου με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, στις 15
Δεκεμβρίου: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά στην ομάδα. Η εικόνα μας ήταν απογοητευτική».
** Μετά το 0-0 στη Λάρισα, στις 18 Δεκεμβρίου: «Πρέπει να αλλάξουμε πολλά πράγματα και αυτό θα κάνουμε το προσεχές διάστημα. Αυτά τα παιδιά χρειάζονταν σήμερα περισσότερη βοήθεια, αλλά δυστυχώς δεν την είχαν».
** Μετά τη ήττα στα Χανιά από τον Πλατανιά, στις 5 Ιανουαρίου: «Πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα, να έρθουν παίκτες που θα δώσουν κάτι παραπάνω στην ομάδα». 
** Μετά το 0-0 με την ΑΕΚ, στις 15 Ιανουαρίου: «Σε αυτήν την περίοδο δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Οι επιλογές είναι μετρημένες, παίζουν τα ίδια παιδιά. Περιμένουμε να γυρίσουν κάποιοι για να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα επόμενα παιχνίδια».
** Μετά το 1-1 στην Κέρκυρα, στις 22 Ιανουαρίου: «Το να έχεις μόλις δύο νίκες σε τόσα εκτός έδρας παιχνίδια δείχνει ότι πρέπει να αλλάξουμε πολλά».

Μέσα σε έναν περίπου μήνα πόσες φορές ακούσαμε και διαβάσαμε το «πρέπει να αλλάξουν πολλά»; Αλλά δεν έχει αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο. Ούτε καν οι τίτλοι στο παναθηναϊκό ρεπορτάζ. Που μας θυμίζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα ότι ο Παναθηναϊκός φουλάρει. Φουλάρει, γενικώς, για κάποια μεταγραφή. Όπως αυτές τις μέρες και ώρες που «φουλάρει για φορ» ή για ό,τι άλλο προκύψει σε φθηνό, ελεύθερο, εύκολο και σε εκδοχή λοταρίας.

Όταν στα μέσα περίπου του Δεκέμβρη ο Ουζουνίδης συναντήθηκε με τον Γιάννη Αλαφούζο είχε μιλήσει για 2+2 μεταγραφές. Έναν επιτελικό μέσο, ένα εξάρι και δευτερευόντως έναν φορ και έναν εξτρέμ. Τους ήθελε «εδώ και τώρα». Για να τους έχει από την 1η Ιανουαρίου προκειμένου να τους ενσωματώσει στην ομάδα και να τους περάσει στη φιλοσοφία του. Αντ’ αυτού ο Ουζουνίδης πέρασε στη φιλοσοφία του Τζακ Ντάνιελς: όλα γίνονται αργά, αβίαστα, πετώντας φελλούς, όπως στη διαφήμιση, που χτυπούν στη στεφάνη του βαρελιού. Και από τις τέσσερις απαραίτητες μεταγραφές έχει (τουλάχιστον ώς τη στιγμή που πληκτρολογείται αυτό το κομμάτι) την εξής μία: Κουρμπέλης! 

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Παρασκευής με τίτλο «Πόσες φορές θα το ακούσουμε ακόμα;»)

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ