Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Ο ρητοροδιδάσκαλος Άδωνις

ΓΙΑΝΝΗ, ΧΑΣΑΜΕ...

Ξημέρωσε Σάββατο και το μυαλό ξεφορτώνει σκοτούρες. Η στήλη αφήνεται πού και πού στη ραθυμία της μέρας και φτιάχνει «Τα Σαββατιάτικα». Έτσι για
σήμερα ετοίμασε ένα «Ό,τι να ΄ναι»: 
** Αρχή με έναν εκπρόσωπο του «Ό,τι να ναι», τον Άδωνη Γεωργιάδη, τον (κυριολεκτικά) ρητοροδιδάσκαλο. Τον άκουσα με τα αυτιά μου σε παραληρηματικό ηχογραφημένο απόσπασμα (δεν ξέρω αν είναι παλιό και κάποιος το έβγαλε τώρα) να διαφημίζει με τις γνωστές στριγκλιές του το σεμινάριο ρητορικής που έκανε ο ίδιος σε ξενοδοχείο της Αθήνας.
** Στα αλήθεια, όχι πλάκα: ο Άδωνις ρήτορας, σε κατηγορία «Ισοκράτης», με μεταπτυχιακό στην γλιστρίδα και ντοκτορά στην τσιρίδα.
** Διαφήμιζε και ούρλιαζε: «Τηλεφωνήστε στην κυρία Βούλα να κλείσετε θέση. ΤΩΡΑ, όμως, για να προλάβετε. Αν αργήσετε δεν θα βρίσκετε ούτε
καρέκλα ούτε σκαμπό. Σας το λέω ξανά: ΤΩΡΑ! Με κεφαλαία και μαύρα γράμματα: ΤΩΡΑ!» 
** Μάλιστα! Αυτός είναι επιφανής πολιτικός. Υπουργός χθες, σκιώδης υπουργός σήμερα, ξανά κανονικός υπουργός αύριο.
** Εντάξει, είπαμε, Σάββατο σήμερα, δεν σοβαρεύουμε. Και δεν είναι να σοβαρεύεις με τύπους σαν τον Άδωνη. Και σαν τον Πολάκη, φυσικά.
** Ό,τι ΄να ναι και στη βραδινή TV. Αποχώρησε ο Κωστόπουλος και έγινε μονοπώλιο ο Γρηγόρης. Πρώτα, θα ήταν καλό για να προσκληθείς στην εκπομπή, σε περίπτωση που ήσουν γυναίκα, να δεχτείς ερωτήσεις και να απαντήσεις (κατά προτίμηση θετικά), αν έχεις απατήσει το ταίρι σου. Υποθέτω ότι τώρα για να περάσεις πρέπει να πεις ότι τον απάτησες με την καλύτερή σου φίλη. Αναβάθμιση.
** Επιστημονική αμερικανική έρευνα δείχνει ότι οι μεταγγίσεις αίματος από νεότερους βοήθησαν όσους μεγαλύτερους το έλαβαν, χαρίζοντάς τους ευεξία και περισσότερη μυϊκή δύναμη. Καμιά ερευνούλα για σπέρμα «παίζει» παιδιά;
** Σκανδαλίδης: «Δεν μπορούμε άλλο να τρώμε τις σάρκες μας». Τόσα λεφτά φάγαμε ως ΠΑΣΟΚ. Πού να χωρέσουν και οι σάρκες;
** Διάβασα πριν από λίγο καιρό σε περισπούδαστη διεθνή έρευνα, ότι οι δεξιοί πολιτικοί είναι πιο όμορφοι από του αριστερούς.
** Αν γίνει αντίστοιχη έρευνα ανάμεσα αθλητικούς και πολιτικούς συντάκτες, λυπάμαι Γιάννη, αλλά χάσαμε!

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport του Σαββάτου με τίτλο «Ό,τι να ΄ναι: Γιάννη, χάσαμε!») 

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ