Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Το πρώτο ελληνικό περιοδικό για την αστυνομική λογοτεχνία (*)

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ, ΠΟΙΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΗ

Η Επιθεώρηση Αστυνομικής Λογοτεχνίας με τίτλο The Crimes and Letters Magazine ("CLM") είναι γεγονός! Πρόκειται για το πρώτο περιοδικό που εκδίδεται στην Ελλάδα με κύριο αντικείμενο την αστυνομική λογοτεχνία, τους δημιουργούς και τους εκπροσώπους της στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τα «ρεύματα» και τις τάσεις, καθώς και τη σχέση της με άλλα είδη τέχνης και Μέσα, όπως τον κινηματογράφο,
τη μουσική και την τηλεόραση.
Το πρώτο τεύχος του «CLM» διατίθεται ήδη στα βιβλιοπωλεία και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρή, συνεντεύξεις της Αθηνάς Κακούρη και της Τιτίνας Δανέλλη, θέματα για τη σχέση του αστυνομικού μυθιστορήματος με τον αστικό χώρο, αναλύσεις για την ελληνική και την ξένη αστυνομική λογοτεχνία, καθώς και σειρά από μόνιμες στήλες.

Διευθυντής έκδοσης είναι ο Στράτος Μυρογιάννης και αρχισυντάκτης ο Κώστας Θ. Καλφόπουλος, ενώ γράφουν και συνεργάζονται ακόμα οι Ανδρέας Αποστολίδης, Βασίλης Δανέλλης, Όλγα Δρίτσα, Άννα Ιορδανίδου, Ηλίας Καφάογλου, Δημήτρης Κιούπης, Νίκος Κουρμουλής, Τάσος Κυπριανίδης, Loïc Marcou, Φωτεινή Λίκα, Θανάσης Μήνας,Τεύκρος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Παναγιωτάτος, Χάρης Παπαδόπουλος, Αναστάσης Σιχλιμίρης, Γιάννης Ράγκος και Φίλιππος Φιλίππου.
Το περιοδικό εκδίδεται από τον Πάνο Κωνσταντόπουλο, γνωστό εκδότη στον χώρο του ελληνικού design (GRdesign) και φέρει την υπογραφή του σε μία αισθητική και εκδοτική αντίληψη που αντιστοιχεί στην ατμόσφαιρα της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Το CLM, που διατίθεται ήδη σε κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, θα κυκλοφορεί τρεις φορές τον χρόνο.

(*) Το κείμενο που δημοσιεύει ο Harddog συνοδεύει το δελτίο Τύπου που έλαβε με μέιλ

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ