Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Οι αριθμοί είναι χειρότεροι από πέρσι

Σε δυο μήνες, από τις αρχές του Νοέμβρη δηλαδή, και σε οκτώ επίσημους αγώνες (πρωταθλήματος, κυπέλλου) οι μόνο δύο νίκες, είναι πολύ φτωχός απολογισμός για την ΑΕΚ που πήρε από νωρίς τα κιάλια για να βλέπει την κορυφή. Ο δρόμος είχε στραβώσει από τις αρχές και δεν ισιώνει
ούτε με την αλλαγή προπονητή ούτε με τα «γκάζια» του Μελισσανίδη ούτε με τονωτικές νίκες. Το 4-0 με τον Λεβαδειακό πήγε να φωτίσει τον δρόμο, αλλά η απαισιοδοξία γύρισε με τρεις συνεχείς ισοπαλίες: Λαμία 0-0, Γιάννινα 1-1, Παναιτωλικός 0-0.

Χθες η ΑΕΚ μπλοκαρίστηκε από μια ομάδα που «φώναζε» ότι πήγε στο ΟΑΚΑ θωρακισμένη για τον βαθμό και από εκεί και πέρα ό,τι προκύψει. Και προέκυψαν στον Παναιτωλικό δυο φάσεις-φαρμάκι που θα μπορούσαν να είχαν κάνει χειρότερα τα πράγματα για την ΑΕΚ. Η οποία και αν ακόμα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς νικώντας τον Κυριακίδη, που πραγματοποίησε καταπληκτικές αποκρούσεις, δεν θα ξεγελούσε με την κακή της απόδοση –όπως άλλωστε δεν ξεγέλασε με τη μαγική εικόνα στο 3-0 απέναντι στον Πλατανιά.

Βασική αιτία για τη χθεσινή, νέα, απώλεια –πέρα από τα αρχικά λάθη στη στελέχωση της ομάδας– ήταν για μια ακόμα φορά ο Μοράις και οι κακές του εμπνεύσεις. Ρίσκαρε με τη χρησιμοποίηση του ανέτοιμου Αϊντάρεβιτς, αχρήστεψε τον Μάνταλο βάζοντάς τον πάλι στα άκρα, άργησε να κάνει αλλαγές, θυμήθηκε τον Χριστοδουλόπουλο στο 85΄, έψαξε ανεπιτυχώς λύση με την αντικατάσταση του Πέκχαρτ από τον Βάργκας και γενικά έδειξε για μια ακόμα φορά ότι δεν έχει προσαρμοστεί μετά από δυόμιση μήνες παρουσίας στην Ελλάδα.

Και έτσι, η ΑΕΚ μετά από 13 αγωνιστικές δείχνει –και είναι – χειρότερη από πέρσι. Την προηγούμενη περίοδο στον αντίστοιχο αριθμό αγώνων, είχε 26 βαθμούς και τώρα 21, οκτώ νίκες και τώρα πέντε, δύο ισοπαλίες και τώρα έξι. Μόνο σε ήττες είναι καλύτερη φέτος με δύο στις 13 πρώτες αγωνιστικές έναντι τριών της περασμένης περιόδου. Τα βήματα προς τα πίσω είναι ορατά. Και αν Μοράις δεν προσαρμοστεί γρήγορα, αν δεν καλυφθούν τα κενά, μπορεί να γίνουν άλματα. Πάντα προς τα πίσω.

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Πέμπτης)