Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Η ιστορία μιας φωτογραφίας και η παράξενη δημοσίευση στο «Θέμα»

Την ώρα που όλα έδειχναν έτοιμα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Λούκα Μιλοβόγεβιτς από το Ολυμπιακό στην Κρίσταλ Πάλας, και πριν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, υπήρξε η περίεργη διαρροή μιας φωτογραφίας. Σε αυτήν εικονιζόταν ο παίκτης με τη φανέλα της λονδρέζικης ομάδας (3η φωτο), κάτι που σε αντίστοιχες περιπτώσεις συμβαίνει μόνο όταν έχουν υπογραφεί τα συμβόλαια και έχει επισημοποιηθεί η μεταγραφή με ανακοίνωση της ομάδας που
αποκτά τον ποδοσφαιριστή, οπότε δίνεται στη δημοσιότητα η φωτογραφία του με τη νέα αθλητική φανέλα που θα φοράει.

Στα ελληνικά σάιτ αυτό έγινε γύρω στις 7 το βράδυ, ενώ σε ένα υπήρξε μια περίεργη ανάρτηση της φωτογραφίας. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του ΘΕΜΑτος δημοσίευσε τη φωτογραφία κομμένη στο ύψος των ματιών (2η φωτό). Τυχαία; Από λάθος; Από προφύλαξη για τα (λέμε τώρα!) πνευματικά δικαιώματα; Ή σήμαινε κάτι αυτό; Μόνο ο συντάκτης που την ανάρτησε μπορεί να απαντήσει.

Αργότερα έγινε γνωστό από το Λονδίνο ότι οι άνθρωποι της Κρίσταλ Πάλας δυσαρεστήθηκαν επειδή η ανεπίσημη φωτογραφία προηγήθηκε της επίσημης ανακοίνωσης και δεν είχε δοθεί στη δημοσιότητα από τον σύλλογο.
Απορούσαν πώς και γιατί έγινε η διαρροή, πριν ολοκληρωθούν όλα τα απαραίτητα, όπως είναι οι μικρολεπτομέρειες της συμφωνίας (ύψος μπόνους κ.λπ.) και οι υπογραφές των συμβολαίων, αλλά και πριν γίνουν γνωστά τα τελευταία αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων. Η φωτογραφία πρωτοδημοσιεύτηκε στο σερβικό σάιτ mozzartsport.com (1η φωτο) και αυτό κάνει βασικό ύποπτο για τη διαρροή τον ίδιο τον παίκτη ή το περιβάλλον του.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ