Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Λεονταρισμοί και ταπεινώσεις

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ανέλαβε την ευθύνη για τη νέα εκτρωματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού. Όπως την είχε αναλάβει τον Νοέμβριο του 2016 ο Στραματσόνι για το 0-3 στο Φάληρο. Και όπως επίσης την είχε αναλάβει τον Οκτώβριο του 2015 ο Αναστασίου για το 1-3 στην Τούμπα. Αναλαμβάνουν την ευθύνη σαν να πρόκειται για τρομοκρατικές ενέργειες, για βομβιστικές επιθέσεις. Ή μήπως δεν είναι τέτοιες; Δεν είναι αυτές οι
εμφανίσεις πολλαπλά χτυπήματα στην καρδιά της ιστορίας τού Τριφυλλιού και στην αισθητική τού ποδοσφαίρου; Αυτήν την αισθητική που πρόσβαλε για μια ακόμα φορά ο Παναθηναϊκός με την κυριακάτικη εμφάνισή του απέναντι στον Λεβαδειακό, τη χειρότερη εκτός έδρας ομάδα του πρωταθλήματος.

Ο Παναθηναϊκός είναι χαμένος παντού. Στο αγωνιστικό επίπεδο, στις εντυπώσεις, στα επικοινωνιακά παιχνίδια, στα τρικ, στις εξωαγωνιστικές διεκδικήσεις. Η διοίκηση και όσοι την περιβάλλουν, ανοίγει συνεχώς μέτωπα, κάνει διαρκώς μάχες –συχνά για ασήμαντες αφορμές. Και διαρκώς τρέπεται σε άτακτη υποχώρηση. Όλη την περασμένη εβδομάδα έσκαβε χαρακώματα για την τελική μάχη με τη Nova, τη μάχη του Καλού και του Δικαίου, που θα γινόταν απέναντι στο Κακό και το Άδικο. Μια μάχη που θα κορυφωνόταν, δήθεν, το βράδυ της Κυριακής με την απαγόρευση εισόδου στη Λεωφόρο τού συνεργείου της Συνδρομητικής.

Λεονταρισμοί! Και, μάλιστα, καθόλου ανέξοδοι για το κύρος και την αξιοπιστία του συλλόγου. Τελικά ο Παναθηναϊκός –και όποιος είχε την φαεινή ιδέα να γίνει αυτόκλητος  μπροστάρης των άλλων 15, οι οποίοι όμως δεν ακολούθησαν– έκανε αυτό που αναμενόταν: έκανε πίσω! Η ΠΑΕ προχώρησε σε έναν τσαμπουκά εκ των προτέρων χαμένο. Γιατί αν έκανε πράξη την απειλή της, ερχόταν η καταστροφή με τις προβλεπόμενες εξοντωτικές ποινές. Και ακολούθησε τον δρόμο της λογικής και το μονοπάτι του στρίβειν. Μαζί και της ταπείνωσης. Η οποία πάει παράλληλα με την αγωνιστική ταπείνωση. Παρεούλα, για να μην πλήττουν.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Καμιά έκπληξη από τη νέα δήλωση του Ουζουνίδη ότι «θα αλλάξουν πολλά πράγματα». Το έχει πει πάμπολλες φορές, όπως έγραφα –και απαριθμούσα– την περασμένη Παρασκευή. Μόνο που αυτή τη φορά, στην αναφορά για τη αλλαγή πραγμάτων και καταστάσεων πρόσθεσε ένα «να είστε βέβαιοι». Βεβαιότατοι είμαστε, Μαρίνο.

Διον. Βραϊμάκης 
(Το άρθρο δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ