Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Πρόβα Άνοιξης στα Βοτσαλάκια (φωτο)

Ο ήλιος ανεβαίνει για να αρχίσει τη μάχη του με την παγωνιά
 Ο χειμώνας αντιστέκεται –ο πιο βαρύς μετά το 2004, λένε. Ο ήλιος επιτίθεται για να κερδίσει χαμένους τόπους. Το πρωί του Σαββάτου έγινε μάχη με παράπλευρα κερδισμένους τους πολίτες που υποφέρουν από την ομηρεία τού ψύχους. Το πρωινό είχε παγωνιά, είχε και λιακάδα. Απόλαυση. Στα
Βοτσαλάκια του Πειραιά έγινε πρόβα Άνοιξης. Για τους χειμερινούς κολυμβητές ήταν μαζί και πρόβα καλοκαιριού: μαγιό, βουτιές, μπάνιο στην ντουζιέρα (ναι, στην ντουζιέρα!) και στέγνωμα στον ήλιο. Τι λέτε, βρε παιδιά! Μαζί ψάρεμα, ένας κιθαρωδός («Θα σε περιμένω, ξέρω θα ξανάρθεις γι' αυτό και επιμένω»), πουλιά και ο θερινός κινηματογράφος που περιμένει την ώρα του για να άρει πύλας. Η Άνοιξη έρχεται σε έναν μήνα, το καλοκαίρι σε τέσσερις. Η ουρά μάς έχει μείνει. Λίγο σκληρή και παγωμένη, αλλά θα την καταφέρουμε.

(Εκεί, στα Βοτσαλάκια, όπου μπαίνεις από μια μικρή καγκελόπορτα, είναι σαν «άλλος κόσμος» χειμώνα καλοκαίρι, πρωί και βράδυ. Γήπεδα 5χ5, κολυμβητήριο, γήπεδο βόλεϊ, αναψυκτήρια, σινεμά, παιδιά που τραγουδούν, ηλικιωμένοι που απολαμβάνουν, σκυλιά που βολτάρουν, πλαζ, ξαπλώστρες. Όλα σε μια -σαν κρυμμένη- όαση). 
Ένα πετούμενο στην αμμουδιά. Λίγο πιο πέρα από τους ανθρώπους

Τα καλάμια ψαρεύουν στον αυτόματο
Άνθρωποι στη θάλασσα! Μόνο δύο από τους πολλούς που υπάρχουν ακόμα
Ποια Κυανή Ακτή; Πασαλιμάνι με λιακάδα.
Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ