Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία

Ο Πασχαλάκης, ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα, είπε αυτό που βλέπουμε όσοι θέλουμε να το δούμε: ότι ο ΠΑΟΚ παίζει την καλύτερη μπάλα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αν πρέπει να διαλέξεις έναν αγώνα με μικρότερες πιθανότητες να βαρεθείς, επιλέγεις παιχνίδι του ΠΑΟΚ, μιας ομάδας που επιφυλάσσει συγκινήσεις ακόμα και όταν χάνει ή όταν κερδίζει με αναιμική διαφορά. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που
παράγει φάσεις, και δέχεται φάσεις, ακόμα και σε βουρκομαχίες όπως προχθές στους Ζωσιμάδες. Τα παιχνίδια του έχουν ένταση, σασπένς, αδιάκοπη κινητικότητα.

Παλιότερα είχαν και αμυντική αφέλεια. Όμως μετά από την ανυπόφορη εμφάνιση και το 0-1 στη Λεωφόρο με τον Παναθηναϊκό, έκανε στροφή και γύρισε τον διακόπτη. Σε λιγότερο από δύο μήνες έδωσε εννέα παιχνίδια, για όλες τις διοργανώσεις που μετέχει, και δέχτηκε μόνο ένα γκολ: εκείνο του Τζημόπουλου, στο 0-1 της Τούμπας με τα Γιάννινα.

Θα έλεγα ότι αυτός ο ΠΑΟΚ, ο ΠΑΟΚ με το επιθετικό πνεύμα, είναι η αυριανή ποδοσφαιρική δύναμη της Ελλάδας αν δεν υπήρχε μια σειρά από «αν». Αν δεν φαινόταν τόσο αυτοκαταστροφικός, αν στη διοίκησή του και στα πέριξ της δεν λαλούσαν τόσα πολλά κοκόρια, αν δεν ήταν μια ομάδα που ξαφνικά ανακαλύπτει «προδότες» (Τζαβέλλας αλλά υπονοήθηκαν και άλλοι) και που αλλάζει στελέχη σαν ιδρωμένα πουκάμισα. Και μαζί με όλα αυτά, αν στη μαζικότητα του τεράστιου κόσμου της, δεν υπήρχαν λίγα, αλλά καταστροφικά, αγκάθια που την πλήγωσαν άπειρες φορές και της στοίχισαν περισσότερο από όσο στοίχισαν οι αντίστοιχοι φανατικοί σε όλους τους άλλους συλλόγους. Αυτή είναι μια ανοικτή πληγή που αιμορράγησε πάλι τη Δευτέρα στους Ζωσιμάδες, όπου οι «αθεράπευτοι» έδρασαν πάλι. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να γίνει η βασικότερη ελπίδα για τη μεγάλη αλλαγή στο ποδόσφαιρο.

Λεφτά έχει, πολυπληθή κόσμο (πλην αγκαθιών) που τον λατρεύει έχει, ομάδα με αγωνιστική προοπτική έχει. Γιατί να χάσει την ευκαιρία.

(Δημοσιεύεται στη Live Sport της τετάρτης)

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ