Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Ιβάν Σαββίδη, το είπε και ο Κομφούκιος

Τελικά ο Γκάρι τούρκεψε! Ο Ροντρίγκες έγινε Πολίτης! Υπήρχε, βέβαια, η κατηγορηματική προειδοποίηση του υιού Σαββίδη ότι δεν θα πάει πουθενά αν δεν βρούμε αντικαταστάτη. Αλλά ο Γκάρι έφυγε και μας έστειλε φωτογραφία του με τη φανέλα της Γαλατά. Εκείνος το αποφάσισε, εκείνος το επέβαλε με το έτσι θέλω. Σαν από ατάκα τού Φώσκολου στον παλιό ελληνικό
κινηματογράφο ακούγεται: «Άμα θέλω κάτι, απλώνω το χέρι και το παίρνω, ακόμα και αν μου το κόψουν». Σιγά τους μπαλτάδες. Σιγά τα αίματα.

Την περασμένη εβδομάδα, από το ρεπορτάζ έβγαινε ότι ο ΠΑΕ δεν ενδίδει στον εκβιασμό για λόγους αρχής. Καλό ακουγόταν. Μπεσαλίδικο και καψοκάρδικο. Κάτσε, ρε κύριε! Πώς λες, δεν γουστάρω να μείνω, μη με βάζεις να παίξω με τον Λεβαδειακό; Ποιος είσαι; Περαστικός από τη Γρηγορίου Λαμπράκη που είδες ανοικτή την πόρτα της Τούμπας και μπήκες; Ένα εκατομμυριάκι αχνιστό ενεθυλάκωνες αν δεν κάνω λάθος. Επαγγελματίας καλοπληρωμένος είσαι. Πώς σηκώνεις παντιέρα και μετά το λάβαρο της Γαλατά και φωτογραφίζεσαι;

Θα πείτε πως έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες αλλάζουν φανέλες και τα λεφτά χέρια. Εντάξει, αλλά όχι με εκβιασμούς σαν και αυτόν. Όχι με τετελεσμένα. Και κυρίως όχι αυτά στον Σαββίδη που έχει δηλώσει –και τον πιστεύω– ότι όταν γεράσει δεν θέλει να του πει ο εγγονός του γιατί ξόδεψε τα λεφτά του στον ΠΑΟΚ, αλλά γιατί ξόδεψε τόσα λίγα για τον ΠΑΟΚ. Μαγκιά; Μαγκιά!

Προσωπικά περίμενα ότι ο Ιβάν Σαββίδης θα το τράβαγε ώς τα άκρα. Τουλάχιστον ώσπου να έφτανε (αν έφτανε) η Γαλατασαράι ώς τη ρήτρα του συμβολαίου του Γκάρι. Δεν το έκανε, όμως, ο Ιβάν. Δεν κρέμασε το δελτίο τού Ροντρίγκες στα αποδυτήρια κάτω από την επιγραφή «This is Toumpa!» Να το βλέπουν οι επόμενες γενιές ποδοσφαιριστών και να λένε «εδώ δεν σηκώνουν εκβιασμούς, εδώ δεν μασάνε». Θα πείτε, ότι υπάρχει η πανάρχαια χιλιοειπωμένη φιλοσοφική αρχή που λέει ότι «όταν ένας παίκτης δεν θέλει να μείνει, δεν μπορείς να το κρατήσεις». Το έχει πει κατ’ αρχάς ο Κομφούκιος, Ιβάν. Μην πιστεύεις ότι Ίβιτς, που το δήλωσε προχθές, το κατέβασε από το κεφάλι του. Κλεμμένο είναι. Από τον Κινέζο.

Διον. Βραϊμάκης
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Τρίτης)

Ακολουθήστε τον Harddog στο facebook πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG:
1) Έπιασαν δουλειά στον ΒΗΜΑ FM (και είναι διόλου παράφωνοι)
2) Δεν του άξιζε να φύγει πριν δει τον ΔΟΛ όπως θα ήθελε
3) Πώς τολμάς, Άδωνη Γεωργιάδη;
4) Η τερατολογία των Μέσων που σάρωσε Αθήνα και Νέα Υόρκη