Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017

«Θάνο (Αθανασίου) είσαι ορμητικός, αλλά είμαι και εγώ και άμα γκαζώσω…»

Ώρα εννέα και κάτι, το πρωί, και η Φωνή των Βρυξελλών ακουγόταν στεντόρεια στον Real. Ο γνωστός, και μη εξαιρετέος, Θάνος Αθανασίου αγόρευε για το δίκιο των Ευρωπαίων εταίρων, που τα λένε και τα κάνουν όλα καλά, όλα κατανοητά. Κήρυττε για τον άδικο των Ελλήνων που δεν (ή κάνουν πως δεν) καταλαβαίνουν. Μιλούσε για τον «κάθε υπουργό» που λέει ό,τι θέλει. Και για
τον κάθε μη ειδικό, που δεν είναι ενημερωμένος και μιλάει/γράφει για πράγματα που δεν ξέρει. Και για εκθέσεις του ΔΝΤ που κανείς δεν έχει δει. Ασυγκράτητος χείμαρρος ο Θάνος! Μια χιονοθύελλα. Μια δημοσιογραφική «Αριάδνη», ένας ραδιοφωνικός «Βίκτορας». Πολύ πάθος και πολύ πειθώ.

Αλλά απέναντί του είχε κάποιον που δεν τα αντέχει τον μονόλογο-ξεροβόρι και έχει και αυτός τον δυνατό λόγο: Γιώργος Χαουδαλάκης! Αλεξιάνεμο ο εν Αθήναις παρουσιαστής (φωτό) του Real.
Δηλαδή, θέλεις να πεις Θάνο, ότι δεν υπάρχει έκθεση του ΔΝΤ που λέει ότι το χρέος είναι εξαιρετικά μη βιώσιμο;
Κανείς δεν έχει δει την έκθεση, η απάντηση. Και μαζί η παρηγοριά: Μια έκθεση έχει καλά και κακά. Όλα αυτά σε υψηλό τόνο. Σε ματζόρε. Και ορμητικά. Η φωνή του Ντάισελμπλουμ στα ελληνικά, σάρωνε με την ορμή της. Ξεπεράστηκαν τα χρονικά όρια της εκπομπής για το διάλλειμα, πήγαν πίσω οι διαφημίσεις, έκανε απεγνωσμένα νοήματα ο ηχολήπτης, δεν πειράζει για μια φορά, μέχρι τα λύσουμε, είπε ο παρουσιαστής.

Ώσπου ο αλεξιάνεμος Χουδαλάκης, που έκανε κόντρα ερωτήσεις και προκαλούσε νέες εκρήξεις βρυξελλιώτικης ρητορείας, φαίνεται ότι τα πήρε. «Στάσου Θάνου, είσαι πολύ ορμητικός. Αλλά είμαι ορμητικός και εγώ και άμα γκαζώσω…». Γκάζωνε ο Χουδαλάκης, αλλά άκρη δεν βρέθηκε.

Εν κατακλείδι. Εμείς φταίμε, οι Έλληνες. Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε. Οι οσιομάρτυρες της ΕΕ ουδεμία ευθύνη έχουν. Μας τα λέει τόσο ξεκάθαρα ο απόστολος της ευρωπαϊκής λογικής, ο Θάνος των Βρυξελλών, και δεν τα καταλαβαίνουμε. Για αυτό παθαίνουμε. Για το ξερό μας το κεφάλι.

** Φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που κάποιος παραγωγός του Real τα «πήρε» με τον Βρυξελλιώτη. Θυμήθηκα μια κόντρα που είχε μαζί του ο Μπογιόπουλος (σιγά μη μάσαγε) και η Ακριβοπούλου (το ίδιο) πριν από ενάμιση χρόνο, όταν ακόμα έκαναν εκπομπή μαζί. Βρήκα το θέμα, εδώ στον Harddog, και αν θέλετε να τη διαβάσετε πατήστε εδώ

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ