Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Πού πάει, τελικά, ο Χρήστος Μουλίνος και ποιους παίρνει μαζί του;

ΤΙ ΛΕΓΕΤΑΙ, ΤΙ ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ – ΠΟΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ», ΑΝ ΟΧΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ...

Ο Χρήστος Μουλίνος αποχώρησε (χθες βράδυ τελικά, αφού επιμελήθηκε για τελευταία φορά τις δυο εκδόσεις) από τη Δημοκρατία και την Εσπρέσσο και δυο ερωτήματα πλανώνται στους δημοσιογραφικούς χώρους. Το πρώτο είναι το πού θα πάει ο
διευθυντής τους (ο οποίος και χθες «έκλεισε» τα δυο φύλλα του συγκροτήματος). Το δεύτερο ερώτημα, το ποιους θα πάρει μαζί του. Και στα δύο η απάντηση είναι μετέωρη και προς το παρόν προκύπτει μόνο από εικασίες, αλλά και κάποια δεδομένα.

 Για το πού θα πάει: Τις δυο λογικοφανείς πιθανότητες τις ανέφεραν χθες οι Zoornalistas που έγραψαν για το διαζύγιο (βελούδινο;) του δημοσιογράφου και του εκδότη (δείτε εδώ). Το ίδιο έγινε και το mediatvnews. Ο ένας πιθανός προορισμός είναι το υπό έκδοση καθημερινό φύλλο της Real – μια εξέλιξη που δεν θα έχει πόνο και αίμα. Ο άλλος, η ημερήσια εφημερίδα που ετοιμάζει ο Γιάννης Κουρτάκης. Στη δεύτερη περίπτωση, που είναι και η πιο ιντριγκαδόρικη, η εξέλιξη θα ισοδυναμεί με μαχαιριά στη (φαινομενικά) καλή πίστη ανάμεσα σε Φιλιππάκη-Μουλίνο αφού οι σχέσεις του πρώτου με τον Κουρτάκη είναι εχθρικές. Και οι οποίες σχέσεις, φυσικά, δεν περιορίζονται μόνο ανάμεσα στους δύο, αλλά εκτείνονται και σε γνωστούς προσκείμενους, αντίστοιχα, επιχειρηματικούς κύκλους. Θα πρόκειται για ένα casus belli, αν όχι και για τον ίδιο τον πόλεμο!

Για το ποιους θα πάρει μαζί του: Θα πάρει, λένε, εκείνους τους υφιστάμενούς του με τους οποίους συναναστρεφόταν και συναναστρέφεται εκτός εφημερίδας σε διάφορους τομείς. Και δεν είναι λίγοι. Αλλά πόσοι σε τέτοιες εποχές μπορούν να βολευτούν και, ακόμα, πόσο θα ήθελαν να αφήσουν το λιμάνι των εκδόσεων Φιλιππάκη, που έχει τις γνωστές καθυστερήσεις στις πληρωμές, αλλά δεν παύει να είναι κάτι σταθερό, αντίθετα με οποιαδήποτε νέα εκδοτική προσπάθεια σε χαλεπούς καιρούς, που περικλείει αβεβαιότητα;

Η ενημέρωση 

Για τα αν υπήρξε –και κατά πόσο– βελούδινο διαζύγιο, πάντως, έχουμε αμφιβολίες. Ασφαλώς και δεν έχει γίνει γνωστή κάποια διαφορά θέσεων και απόψεων ανάμεσα σε εκδότη και δημοσιογράφο στην πολυετή συνεργασία τους. Ωστόσο στην ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον Φιλιππάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στην αποχώρηση του διευθυντή, δεν παρευρέθηκε ο ίδιος ο Χρήστος Μουλίνος.

Και κάτι δευτερευούσης, πιθανόν, σημασίας: στην ενημέρωση κλήθηκαν μόνο δημοσιογράφοι της Δημοκρατίας και όχι της Εσπρέσο, μολονότι ο Χ.Μ. ήταν και σε αυτήν έκδοση ουσιαστικός διευθυντής και είχε την απόλυτη δημοσιογραφική ευθύνη.

Ελάτε μαζί μας στο facebook. Κάντε like αν βρίσκετε ενδιαφέρον το μπλογκ του Harddog