Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Χατζηνικολάου: Κοντόφθαλμη η άποψη ότι θα ωφεληθούμε από τον ΔΟΛ

«ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ» – ΕΥΧΗΘΗΚΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ – ΤΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΨΥΧΑΡΗ
ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΟ MEGA

Κοντά στα 10 λεπτά αφιέρωσε ο Νίκος Χατζηνικολάου στη σημερινή (εκτάκτως τρίωρη) εκπομπή του για μιντιακά θέμα σχετικά με την κατάσταση στον ΔΟΛ και στο MEGA. Για τον πρώτο εξέφρασε την επιθυμία («ευχόμαστε να πάνε όλα καλά», είπε)
ώστε να βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί στο ενδιάμεσο διάστημα (ώς τη δικαστική απόφαση για την πτώχευση δηλαδή) η λειτουργία των Μέσων του Οργανισμού. «Γιατί εμείς δεν έχουμε την κοντόφθαλμη άποψη» που έχουν άλλοι, όπως είπε, «ότι θα ωφεληθούμε αν κλείσουν οι εφημερίδες του ΔΟΛ».

Ο Ν.Χ. ανέφερε ότι οι τράπεζες ζητούσαν «να βρεθεί επενδυτής που θα βάλει 20-25 εκατομμύρια φρέσκο χρήμα προκειμένου να προχωρήσουν σε ένα κούρεμα της τάξης του 40%» Ωστόσο επενδυτής δεν υπάρχει στον ορίζοντα, είπε και πρόσθεσε:

«Παρά τις πολλές συζητήσεις που έκανε ο Σταύρος Ψυχάρη, δεν βρέθηκε ο άνθρωπος που θα βάλει το φρέσκο χρήμα που οι τράπεζες ζητούσαν. Και έτσι φαίνεται ότι αυτός ο ιστορικός οργανισμός εισέρχεται σε πτωχευτική διαδικασία. Και το πρόβλημα των συναδέλφων μου, των δημοσιογράφων, είναι αν θα καταστεί δυνατόν να εκδίδονται σε αυτό το μεσοδιάστημα τα έντυπα και να λειτουργούν τα ηλεκτρονικά μέσα. Και αυτό γιατί δεν υπάρχουν χρήματα για το χαρτί, τις εκτυπώσεις και τη λειτουργία των ιστοσελίδων και του ραδιοφώνου, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η αξία των τίτλων του Οργανισμού, οι οποίοι είναι και η αξία που οι τράπεζες έχουν στα χέρια τους. Το νομικό πλαίσιο δεν επιτρέπει να χρηματοδοτήσουν τον Οργανισμό». 

Όρθιοι οι τίτλοι 

«Το πρόβλημα είναι», πρόσθεσε ο Ν.Χ. «να μείνουν όρθιοι οι τίτλοι του ΔΟΛ ώστε να μη χαθεί και η άυλη αξία τους όπως συνέβη με πολλούς ιστορικούς τίτλους. Ένα παράδειγμα είναι η Ακρόπολη, η οποία όταν έπαψε να εκδίδεται απαξιώθηκε ο τίτλος της, και όταν επανήλθε στα περίπτερα δεν είχε ούτε το 1/100 της παλιάς της αίγλης και της κυκλοφορίας».

Αισιόδοξος για το MEGA: «Εξελίξεις στο αμέσως επόμενο διάστημα» 

Ο Νίκος Χατζηνικολάου αφιέρωσε μικρότερο μέρος για τις πληροφορίες του σχετικά με το MEGA, στο οποίο, όπως είπε, «γίνονται κάποιες κινήσεις που δημιουργούν εικόνα σχετικής αισιοδοξίας. Μια εικόνα ότι θα επαναλειτουργήσει το ζωντανό πρόγραμμα του σταθμού. Οι πληροφορίες που υπάρχουν είναι πως εμφανίζεται μια κινητικότητα και είναι πιθανό στο αμέσως επόμενο διάστημα να υπάρξουν σχετικές εξελίξεις».

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
1) Άρθρο-έκκληση Καρακούση για τα Μέσα του ΔOΛ (βρείτε το, εδώ στους Zoornaliastas
2) Το χάζεμα, ο Ολυμπιακός, το «Freddo», ο Κουρτάκης και η αγαπημένη Πλατεία (ένα τρυφερό άρθρο στον Harddog
3) Γιατί αισιοδοξεί ο Καμπουράκης για το MEGA, τι ειπώθηκε χθες (το ρεπορτάζ της συνέλευσης εργαζομένων με λεπτομέρειες)