Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Υπάρχει και ο χιλιοστός πρώτος λόγος για να εκπέμπει ο BHMA FM

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ… ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΓΥΑΡΟ!

Αν υπάρχουν χίλιοι λόγοι για να εξακολουθήσει να εκπέμπει ο ΒΗΜΑ FM (και για να μην καταρρεύσει ο ΔΟΛ), εγώ θα προσθέσω τον χιλιοστό πρώτο. Για να συνεχιστεί η υπέροχη απογευματινή εκπομπή τού
 Γιάννη Πετρίδη. Πρόκειται για ραδιοφωνικά μαθήματα μουσικής ιστορίας. Για σεμινάρια πολιτισμού από έναν διαχρονικό μουσικό παραγωγό, από τη δεκαετία του ΄70 ακόμα. Παλιός, αλλά ανανεώνεται, ενημερώνεται, θυμίζει τα περασμένα και παρακολουθεί από πολύ κοντά τα καινούργια. Πριν από 2-3 μέρες, σε ένα αφιέρωμα για τον Αντριάνο Τσελεντάνο και την τελευταία δουλειά του, αναρωτιόταν πώς είναι δυνατόν να μην περιλαμβάνουν τα ραδιόφωνα στα πλέι λιστ τη νέα δουλειά καλλιτεχνών στην Ευρώπη Υπάρχουν, είπε, στρατιές μουσικών που παράγουν στην Ιταλία, στη Γαλλία ή όπου αλλού, αλλά εδώ, στην Ελλάδα, δεν ξέρουμε τίποτα. Για κανέναν.

Η Γυάρος και ο Νότης 

Κατά τα άλλα, τo έχουμε ξαναπεί: άλλο η κριτική μας στάση απέναντι στον ΔΟΛ, που πολλές φορές είναι σκληρή (δείτε εδώ τα λινκ που συνοδεύουν το θέμα) και άλλο η ανάγκη να υπάρχει ο δημοσιογραφικός οργανισμός. Και πάντα θα μας ενοχλούν πράγματα που ακούμε ή διαβάζουμε από τα ενημερωτικά του Μέσα. Όπως, για παράδειγμα, αυτό που είπε το πρωί της Πέμπτης ο Νότης Παπαδόπουλος σε εκπομπή του σταθμού. Ότι απορεί, δεν καταλαβαίνει –ή κάτι τέτοιο– γιατί δεν μπαίνουν ανεμογεννήτριες στη Γυάρο! Αφού, είπε, σύμφωνα με μαρτυρίες των εξόριστων στο νησί, ο αέρας ήταν τόσο δυνατός που δεν μπορούσαν να κοιμηθούν τα βράδια. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει ότι σε τόσο φορτισμένους ιστορικά τόπους τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχει ο σεβασμός. Ό,τι και να πιστεύεις.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ