Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Τι «έτρεξε» ανάμεσα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο και τον Alpha. Η αλήθεια για το «Στην Υγειά μας»

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ (ΘΥΜΩΜΕΝΟ) ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΥ 

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος φάνηκε από ένα σχόλιό του θυμωμένος με τον Alpha και με τους συντελεστές τής εκπομπής «Στην Υγειά μας». Δίκαιος θυμός (πείτε τον πίκρα, δυσαρέσκεια, άμυνα – όπως θέλετε) αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα νόμιζε. Αλλά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έκανε ο Harddog για να βρει την πραγματική διάσταση στο θέμα, ο θυμός του
ήταν λάθος γιατί λάθος κατάλαβε. Τι ακριβώς έγινε; Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έκανε με ανάρτησή του στο facebook σχόλιο για τον Alpha, και για το «Στην Υγειά μας», στο οποίο πολλές φορές έχει φιλοξενηθεί από τον συνεπώνυμό του, τον Σπύρο. Με το σχόλιό του διαμαρτυρήθηκε επειδή στις κάρτες τής εκπομπής με τους συντελεστές των τραγουδιών δεν αναφέρεται το όνομά του όταν πρόκειται για δικές του δουλειές. Και αφήνει αιχμές ότι το θέμα είναι σχετικό με την πληρωμή  των πνευματικών δικαιωμάτων. Γράφει ο δημοσιογράφος και κορυφαίος στιχουργός (το κείμενο όπως ακριβώς ανέβηκε στο fb):

«Μα τι κάνει ο ALFA βάζει τραγούδια μου στην ΥΓΕΙΆ μας και δεν γράφει όπως έκανε παλιά , οτι είναι δικά μου ?Γιατί ? Επειδή οι δημιουργοί δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο ? Αν είναι έτσι θα τ' αποσύρω . Και για εσάς παιδιά , που κάνετε αυτό το επάγγελμα που εκτός από κατάθεση ψυχής , ως τώρα ήταν αυτονόητο πως ο δημιουργός πρέπει και να τρώει , το ίδιο συμβουλεύω ...... Καλή χρονιά !» 

 «Μόνο στις εορταστικές εκπομπές»

Ο Harddog απευθύνθηκε στην παραγωγό της εκπομπής, στην κυρία Βίκυ Λάσκαρη, για να ακουστεί και η άλλη πλευρά. Τα συμπεράσματα από το ρεπορτάζ είναι:

** Στο θέμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση ο Alpha και τα –όποια– πυρά αφορούν την παραγωγή, και εκείνη τα αντιμετώπισε.
** Στη 13χρονη εκπομπή τού Σπύρου Παπαδόπουλου οι συντελεστές των τραγουδιών (συνθέτης, στιχουργός) αναφέρονται όχι μόνο στις κάρτες που προβάλλονται, αλλά, συχνά, και προφορικά από τον ίδιο τον Σπύρο Παπαδόπουλο.
** Εξαίρεση αποτελούν τα εορταστικά προγράμματα γιατί γίνονται πολλά ποτ πουρί (μείγμα αποσπασμάτων από διάφορα τραγούδια που παίζονται ενιαία, χωρίς διακοπή) και ο χρόνος για την προβολή των καρτών είναι περιορισμένος. Πέρα από αυτό, στα εορταστικά προγράμματα, οπότε το κέφι είναι μεγαλύτερο και γίνεται μικρός χαμός, η προβολή των καρτών με τους συντελεστές θα χανόταν ανάμεσα στους χορούς, στα «ώπα» και στη διάχυτη εύθυμη διάθεση.

Πάντως, από όσα εμείς ξέρουμε, και επί σειρά ετών βλέπουμε, το «Στην Υγειά μας» όχι μόνο αναφέρει, αλλά και τιμάει τους καλλιτεχνικούς δημιουργούς. Μετράει  γύρω στις πεντακόσιες εκπομπές και μακροημερεύει για την ποιότητα και τη συνέπειά του. Είναι άδικο να κατηγορείται επειδή δεν προβλήθηκαν οι συντελεστές τραγουδιών μόνο σε κάποιες εορταστικές εκπομπές.

Εν κατακλείδι: δόθηκαν στον Λευτέρη Παπαδόπουλο οι σχετικές εξηγήσεις και –φαίνεται– ότι η παρεξήγηση λύθηκε.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ