Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Κατακτητές και υπόδουλοι

Ο κόσμος παραφρονεί μαζικά και λογικεύεται (εάν και εφόσον) ένας ένας. Στην Ευρώπη οι ηγέτες πουλάνε τρέλα και – συγγνώμη για την έκφραση– νταβατζιλίκι. Η νέα τιμωρία που επέβαλαν στην Ελλάδα, παγώνοντας τα μέτρα για την
ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, επειδή ο Τσίπρας τόλμησε να μοιράσει, χωρίς την άδειά τους, μερικά ψίχουλα στους συνταξιούχους και στα νησιά, είναι μια ακόμα επίδειξη δύναμης από κατακτητή σε υπόδουλο. Οι μέρες είναι δύσκολες, σκοτεινές και γεμάτες παραλογισμούς – και όχι μόνο στην υποταγμένη Ελλάδα και στην αποχαυνωμένη Ευρώπη. Ο Ντόναλντ Τραμπ, για παράδειγμα, είναι έτοιμος να αλλάξει τον κόσμο αφού πρώτα αλλάξει την Αμερική.

Η παραφροσύνη των τελευταίων εκλογών στις Διχασμένες Πολιτείες Αμερικανής (χαρακτηρισμός του περιοδικού «Time» που ανέδειξε των Ντόναλντ Τραμπ πρόσωπο της χρονιάς) είναι ότι περιοχές με χαμηλό επίπεδο διαβίωσης, όπως η Νεβάδα, η Ιντιάνα, η Οκλαχόμα, το Αϊντάχο κ.λπ., ψήφισαν σε μεγάλα, ή σημαντικά, ποσοστά τον Τραμπ που είχε αναγγείλει ότι θα καταργήσει την ομπρέλα προστασίας τού Ομπάμα, το Obamacare. Τον νόμο δηλαδή που είχε θεσπιστεί από τον απερχόμενο πρόεδρο για την υγειονομική περίθαλψη και την οικονομική φροντίδα ασθενών τάξεων.

(Βέβαια, ο νόμος πρόβλεπε και σχέδια για την Εκπαίδευση, δηλαδή για εκείνο το αναίμακτο φονικό όπλο που τρέμουν οι «μονά-ζυγά» κερδισμένοι αυτής της ζωής). 

Ωστόσο, η παράνοια δεν αποδημεί μόνο, αλλά και ενδημεί στην Ευρώπη με την υποτιθέμενη προστασία των Ενωμένων μελών της. Η οποία μπάζει τόσο πολύ ώστε ο Σουλτάνος των απέναντι ακτών, σε κρίσεις και παρακρούσεις πολεμοκαπηλίας να ορέγεται φωνακτά όχι πια τα βράχια του Αιγαίου, αλλά ολόκληρα κατοικημένα ελληνικά νησιά. Όμως, παρά την ορατή απειλή απέναντι στην πριονισμένη Ελλάδα, η Τουρκία έφτιαξε δεύτερο κατασκοπευτικό πύραυλο που κατασκευάστηκε από την ίδια μεν, αλλά σε μεγάλο βαθμό με ευρωπαϊκή τεχνογνωσία και ευρωπαϊκά υλικά. Και ο οποίος εκτοξεύτηκε πριν από λίγες ημέρες από τη Γαλλική Γουιάνα!

Σε αυτό το σκηνικό ζόφου και πολεμοχαρών κραυγών, η ευρωπαϊκή «διασωστική» τοκογλυφία –συνεπικουρούμενη από το ΔΝΤ– έχει ρίξει την Ελλάδα στα σχοινιά και σφυροκοπεί όχι μόνο τις σημερινές γενιές, αλλά και τις επόμενες κατασκευάζοντας συνεχώς κελιά της Κολάσεως για Έλληνες υπάρχοντες και για Έλληνες αγέννητους.

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Πέμπτης) 

Ακολουθήστε τον Harddog στο facebook κλικάροντας εδώ