Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

Παντελής Καψής: Κοίτα ποιος μιλάει

ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν μπορείς να μη συμφωνήσεις με τους αγανακτισμένους, με τους πιεσμένους, με τους μη κατέχοντες, ότι ο Σύριζα έχει κάνει εγκλήματα. Είναι μοιραίος συνεχιστής προηγούμενων εγκλημάτων. Όμως, από υην άλλη δεν μπορείς να βάζεις στα χέρια του τα αίματα για όλες τις σφαγές. Δεν με νοιάζει αν είναι άδικο, με νοιάζει που είναι
παραπλανητικό. Όπως ακριβώς είναι παραπλανητικό να χρεωθούν τα μεγάλα προβλήματα του καταχρεωμένου ΔΟΛ σε αυτή την κυβέρνηση των απατηλών υποσχέσεων. Το κάνουν πολλοί. Το έκανε μερικώς–από το πράσινο μετερίζι του – και ο Παντελής Καψής. Ο οποίος όταν έφυγε από το Συγκρότημα πήρε –όπως γράφτηκε και δεν διαψεύστηκε– αποζημίωση μισό εκατομμύριο ευρώ. Μισό εκατομμύριο!

Ο πρώην διευθυντής των «Νέων», λοιπόν, σε ανάρτησή του στο fb αποφαίνεται ότι στη διάσωση του Οργανισμού «στέκεται εμπόδιο η ατολμία των τραπεζών και η εχθρότητα της κυβέρνησης» (διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση, εδώ, στους Zoornalistas). Κατά τον κ. Καψή η κυβέρνηση φταίει για το ναυάγιο!
Όχι ο Ψυχάρης.
Όχι η διαχείριση χρόνων.
Όχι η διαπλοκή.
Όχι η λυσσαλέα στήριξη στα μνημόνια.
Όχι η αναλγησία γι’ αυτά που περνάει ο κόσμος.
Όχι αλλαγή πλεύσης και γραμμής, ανάλογα με τις συγκυρίες.
Όχι η επιλογή προσώπων σε καίριες θέσεις.
Όχι ο συγχρωτισμός (και ο στενός μέχρι ασφυξίας εναγκαλισμός) με πολιτικούς της κατηγορίας «Βενιζέλος».
Όχι η απροκάλυπτη, η σκαιή, προπαγάνδα και η τρομολαγνεία σε κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις.

Τολμάει ο Π. Καψής να σπρώχνει με τον ώμο το κολλημένο στη λάσπη κάρο, προσπαθώντας ταυτόχρονα να το αδειάσει από τις τεράστιες ευθύνες προσώπων και καταστάσεων. Ίσως επειδή αν υπήρχε ένα –ιδεατό φυσικά– Δικαστήριο Τύπου που θα ερευνούσε τις αιτίες του ναυαγίου τού ΔΟΛ και θα αναζητούσε αυτούς που έκαναν λάθη στη διαδρομή της κρίσης, θα διερευνούσε και το βαθμό των δικών του πιθανών ευθυνών.

Ακολουθήστε τον Harddog στο facebook, και κάντε like αν σας αρέσει, πατώντας εδώ .