Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Προαστιακός, αυτή η μάστιγα!

ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ (ΕΝΟΣ  ΜΗ ΕΠΟΧΟY- ΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟ- ΓΡΑΦΟΥ) ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ - ΤΟ ΒΑΛΤΩΜΑ ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΛΑΡΙΣΗΣ, Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΣΗΛΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟ SUDOKU
Γράφει ο ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΛΛΑΣ 

Στις 13.53 υποτίθεται πως αναχωρεί από τον σταθμό Λαρίσης ο προαστιακός για Ρέντη. Σήμερα, και ενώ η ώρα είχε φτάσει 14.00 πήγα στις πληροφορίες όπου ένας μεσήλικας με
μουστάκι προσπαθούσε να λύσει sudoku... Τον ρώτησα πότε θα περάσει το τρένο για τον Πειραιά. «Σε κάνα μισάωρο». Πήγα να πω κάτι αλλά ξαφνικά σηκώθηκε από τη θέση του για να χαιρετήσει δύο συναδέλφους του... Όταν επέστρεψε, τον ρώτησα γιατί δεν ενημερώνει τον κόσμο ότι το τρένο θα έχει καθυστέρηση με ανακοίνωση ή με σχετική ειδοποίηση στον πίνακα αναχωρήσεων. «Ε, θα ενημερώσω όταν θα φτάνει», είπε. «Ναι, τώρα βλέπω ότι έχετε δουλειά με τα sudoku», του είπα και έφυγα.

Μετά από μισή ώρα και αφού το τρένο δεν ερχόταν, ξαναπήγα. Ήταν άλλος. «Σε δέκα λεπτά», μου είπε. Μετά από δέκα λεπτά -και αφού δεν υπήρξε καμία ειδοποίηση στους επιβάτες που περίμεναν στο κρύο- ξαναπήγα αφού πρώτα επιχείρησα να δω τον σταθμάρχη αλλά το γραφείο του ήταν κλειδωμένο και εκείνος εξαφανισμένος. «Θα πάμε Πειραιά σήμερα, πώς το βλέπετε;», λέω σε αυτόν στις πληροφορίες. «Τώρα μου είπε ο σταθμάρχης ότι θα βάλουν άλλο τρένο από... (δεν άκουσα) και θα έρθει σε δέκα λεπτά». Ρώτησα πού είναι ο σταθμάρχης, μου λέει «στο γραφείο του», «δεν είναι, μήπως σχόλασε;», «ε, θα βγήκε».

Ξαναβγήκα, ρώτησα έναν σεκιούριτι για τον σταθμάρχη, τα ίδια. Τελικά, έγραψα ένα σημείωμα, και βλέποντας το τρένο να έρχεται, το άφησα στην πόρτα του γραφείο του σταθμάρχη. Το τρένο έφτασε στον σταθμό στις 14.50. Δηλαδή, ένα δρομολόγιο (Χαλκίδα – Πειραιάς) που γίνεται ανά δύο ώρες, είχε μία ώρα καθυστέρηση. Αργότερα, στην εφημερίδα, έμαθα ότι το αντίστοιχο δρομολόγιο των 10 δεν έγινε ποτέ και κανένας δεν μπήκε στον κόπο να ενημερώσει τον κόσμο (τουλάχιστον, στον σταθμό στους Αγίους Αναργύρους), που περίμενε μάταια στο κρύο!

Κώστας Φόλλας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ HARDDOG: Τα όσα... διεκτραγωδεί ο καλός συνάδελφος, και συνεργάτης του μπλογκ, συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης, 29 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της καθημερινής Οδύσσειας να έρθει στο γραφείο της εφημερίδας, από τα ανατολικά προάστια στα νοτιοδυτικά. Ένας (από τους πολλούς) ήρωας της καθημερινότητας που βρίσκεται αντιμέτωπος με τους Λαιστρυγόνες της δημοσιοϋπαλληλικής αυθαιρεσίας και του Κύκλωπες αυτού που λέγεται προαστιακός σιδηρόδρομος Χαλκίδας-Πειραιά.

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ