Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Να ΄σαι καλά, Βασίλη Κουφόπουλε

ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΟΧΕΣ ΣΚΟΡΠΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ 

Η βραδινή εκπομπή του Βασίλη Κουφόπουλου στον Real FM έχει ενδιαφέρον για πολλούς λόγους: εύστοχα σχόλια, δημόσιο βήμα ανοικτό σε όλους, ολύμπια ψυχραιμία του δημοσιογράφου όταν δέχεται προσωπικές επιθέσεις από τους ακρότερους των ακραίων κ.λπ. Εμένα
μου αρέσει για έναν επιπλέον λόγο. Γιατί με τις ηχογραφημένες από το παρελθόν δηλώσεις που μεταδίδει, σπάει νταμάρια λήθης. Κάποιες φορές αγανακτείς με αυτά που ακούς, κάποιες διασκεδάζεις. Όπως χθες βράδυ όταν ο Β.Κ,. μάς έβαλε να ακούσουμε τη δήλωση Βενιζέλου, εν έτει 2014, ότι ο Σύριζα θέλει να τον βάλει φυλακή και πανηγυρίζει «επειδή βγαίνουμε από το μνημόνιο». Πήγε να μου φύγει το τιμόνι από τα χέρια με τα γέλια. Να είσαι καλά, Βασίλη Κουφόπουλε, που μας κάνεις να κλαίμε και να γελάμε.

(Το δυστύχημα είναι ότι δεν βγήκαμε από το μνημόνιο ούτε με τον Μπένι ούτε με τους υπόλοιπους. Το ευτύχημα ότι ο ίδιος βγήκε από την εξουσία –δυστυχώς όχι και από την πολιτική. Και ψάχνει να βρει τις άκρες να μας ξανακυβερνήσει. Διαβάζω, μάλιστα, τώρα, ότι με την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό σχήμα του ΘΕΜΑτος αποκτά ισχυρό δημοσιογραφικό έρεισμα (δείτε στο sofokleousin.gr και την αναδημοσίευση στο anasigrotisi.blogspot.gr). Πολύ σημαντικό γι' αυτόν, τώρα που αποδυναμώνεται το παραδοσιακό δημοσιογραφικό έρεισμά του, το ΒΗΜΑ. Ο Μπένι παλεύει και δεν χάνει. Έχει πολιτική αντοχή σκορπιού στην έρημο. Ο οποίος μπορεί να ζήσει για χρόνια χωρίς στάλα νερού. Και περιμένει την ευκαιρία να τσιμπήσει. Όπως ακριβώς αυτός ο μνημονιακός δεινόσαυρος).
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η εικονογράφηση είναι από το μπλογκ της "Ανασυγκρότησης"

Αν σας αρέσει το μπλογκ του Harddog δείξτε το στο facebook πατώντας εδώ