Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

«Αναδόμηση του δημοσιογραφικού λόγου με απόκρυφα και κ#λους»

«Ο ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΕΧΡΙΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟΥ ΕΝΑΝ... ΒΑΤΣΙΜΑΝΗ»

Δύση της δημοσιογραφίας. Ανατολή κώλων και απόκρυφων! Σήμερα που ένα μέρος της δημοσιογραφίας επικοινωνεί δυστυχώς με όρους "απόκρυφα" καί "κώλοι" ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσω μια εποχή καθώς φαίνεται που έρχεται το τέλος της και τυπικά. Είναι η ώρα που το Συγκρότημα
Λαμπράκη πνέει τα λοίσθια. Ενας ναός της δημοσιογραφίας με όλες του τις παρενέργειες για την πολιτική ζωή του τόπου θετικές και αρνητικές. Ωστόσο μια μητρόπολη, μια ναυαρχίδα του ελληνικού τύπου απ΄ όπου πέρασαν ξεχωριστές πέννες της δημοσιογραφίας αλλά και τα σημαντικότερα πνευματικά αναστήματα αυτής της χώρας. Δυστυχώς όμως αυτό το αεροπλανοφόρο τής ενημέρωσης ανατέθηκε σ΄ έναν... βατσιμάνη που ο Λαμπράκης τον έχρισε κυβερνήτη.

Ο αείμνηστος Λαμπράκης, που άγνωστο γιατί δεν είχε φαίνεται σ΄ εκτίμηση την φαμίλια του, εκτόπισε σε μια νύχτα την εξαιρετική κυρία και αδερφή του Λένα, καθώς και τα ανήψια του, αναδεικνύοντας διάδοχο του τον Σταύρο Ψυχάρη. Έναν άνθρωπο που με μοναδική βουλιμία, χωρίς να διαθέτει καν αγωγή αστού που τηρεί τα προσχήματα, άλωσε το Συγκρότημα αναθέτοντας ρόλους και τίτλους στα στενά φιλικά και συγγενικά του πρόσωπα. Ειδικά μάλιστα μετά τον θάνατο του Λέοντα Καραπαναγιώτη άρχισαν οι μεγάλες περιπέτειες από τα ΝΕΑ. Και τώρα, όπως φαίνεται, έρχεται η ώρα της Δύσης. Μιας Δύσης με σύννεφα βαριά...

Κι όλοι εμείς, που περάσαμε απ αυτό το μαγαζί, δεν μελαγχολούμε πια για τη ναυαρχίδα. Μελαγχολούμε για το πλήρωμα.. Για τους εκατοντάδες εργαζόμενους και τις φαμίλιες που χριστουγεννιάτικα μένουν στο σφυρί. Μελαγχολούμε και γενικότερα όμως. Γιατί αυτή η σχολή δημοσιογραφίας διέθετε καλλιέπεια λόγου και ευπρέπειας. Μελαγχολούμε γιατί πιστέψαμε ότι ο Παλαιολόγος, ο Λουκής Ακρίτας, ο Γιώργος Σαββίδης, ο Μάριος Πλωρίτης και άλλοι ταγοί του δημόσιου λόγου άφησαν πίσω τους υποθήκες χρήσιμες για την πατρίδα και τους νεότερους.

Δυστυχώς γελαστήκαμε. Ζούμε πια στην εποχή της παρακμής. Αυτή συμπίπτει με την Δύση του Συγκροτήματος την ανάδειξη της ισχύος των εργολάβων στη δημόσια κριτική και στην... αναδόμηση του δημοσιογραφικού λόγου με ορολογίες του συρμού. Τύπου: απόκρυφα και κώλοι. Καληνύχτα!

Άρης Σκιαδόπουλος (από το fb)

Ακολουθήστε τον Harddog στο facebook πατώντας εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟΝ HARDDOG
1) Έγραψαν για τον ΔΟΛ
2) Πάγωσαν οι τσιμινιέρες του Τύπου