Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Γιατί περιμένει πίσω τα λεφτά τής τηλεοπτικής άδειας ο Αλαφούζος

Ο Παναθηναϊκός υποφέρει από την αγωνιστική του εικόνα, υποφέρει και από τα οικονομικά του. Τα οποία, ως φαίνεται, έχουν άμεση σχέση με τα οικονομικά του Αλαφούζου και συνάφεια ακόμα και με την τηλεοπτική άδεια που πήρε και μετά έδωσε πίσω ο ΣΚΑΪ. Μπέρδεμα; Θα το ξεμπερδέψουμε. Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε την ΠΑΕ χρεωμένη ώς το λαιμό και παλεύει με δικές του οικονομικές ενέσεις, με κάτι σαν εράνους («Παναθηναϊκή Συμμαχία»), με διακανονισμός και με δόσεις, να τα φέρει βόλτα. Αλλά υπήρξαν περίοδοι στις
οποίες οι ΠΑΕ χρωστούσε ακόμα και δεδουλευμένα στους υπαλλήλους της, όπως είχε γράψει στα τέλη Σεπτέμβρη ο Harddog (δείτε εδώ). Σήμερα η κατάσταση στην ΠΑΕ είναι ασφυκτική και οι μουρμούρες ανεβάζουν ηχητική στάθμη.

Στο Κορωπί

Γι’ αυτό το περασμένο Σάββατο ο Αλαφούζος πήγε στις εγκαταστάσεις του Παναθηναϊκού στο Κορωπί για να καθησυχάσει παίκτες και επιτελεία που έχουν λαμβάνειν. Τους είπε ότι περιμένει χρήματα από τη NOVA και την UEFA, αλλά μαζί, όπως ανέφερε, και εκείνα που έδωσε για την τηλεοπτική άδεια. «Όμως, ακόμα και αν δεν έχω αυτά τα λεφτά στα χέρια μου τις επόμενες μέρες, θα βρω λύση και δεν θέλω να ανησυχείτε» τους διαβεβαίωσε. Να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε σύγκρουση με τη NOVA και απειλεί ότι δεν επιτρέψει την είσοδο των συνεργείων της στο γήπεδο αν η συνδρομητική δεν καταβάλει τα χρήματα που έχει παρακρατήσει για τις συνεχείς αναβολές του πρωταθλήματος.

Πού χρωστάει 

Ο κατάλογος των οφειλών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι μεγάλος και ο Αλαφούζος προσπαθεί να ανταποκριθεί, αλλά τα προβλήματα δείχνουν αξεπέραστα.. Μια συνοπτική εικόνα της κατάστασης μας δίνει άρθρο του Γιάννη Σερέτη στον Sport24.gr από όπου αντιγράφουμε:

«Η ΠΑΕ αυτή την περίοδο ασφυκτιά οικονομικά. Τρέχουν οφειλές και σε παίκτες και σε εργαζόμενους. Υπάρχουν ακόμη ανεξόφλητα χρέη και από παλιά. Τον Γιώργο Καραγκούνη – επί παραδείγματι – πολύ αμφιβάλλω αν τον έχει εξοφλήσει η ΠΑΕ από το 2012. Προστέθηκαν κι άλλοι, βεβαίως: Γιάννης Αναστασίου, Γιουσέφ Φος, μακρύς ο κατάλογος. Χωρίς “τηλεοπτικά” και έσοδα από την UEFA (βαθμοί, πρόκριση), η πίεση πολλαπλασιάστηκε. Ως είθισται, από τις τελευταίες ημέρες του Νοεμβρίου, οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΠΑΕ αρχίζουν να μαζεύουν υπογραφές. 'Οχι για να διώξουν τον Στραματσόνι. Για να πάρουν το πράσινο φως ΟΛΩΝ των πιστωτών στους διακανονισμούς που πρέπει να είναι “τζάμι” προς την UEFA μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Όλοι πρέπει να υπογράψουν, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με την αδειοδότηση της επόμενης σεζόν. Και ο Γιάννης Αλαφούζος έχει θέμα. Πρέπει για ακόμη μια φορά να βάλει χρήματα και να γίνει Survivor. Όχι στον ΣΚΑΪ. Στον Παναθηναϊκό».