Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Ο «βολεμένος Βαξεβάνης», η Λυδία και η δεύτερη έξοδος του Documento

Η δεύτερη έκδοση του Documento  φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα 42.000 φύλλα που πουλήθηκαν την πρώτη Κυριακή τής παρουσίας του. Η διαφημιστική καμπάνια στηρίζεται στην πολυφωνία της εφημερίδας και στην απόφασή της να δίνει το λόγο ακόμα και σε εκείνους που στρέφονται εναντίον της. Στο τρέιλερ αυτής της εβδομάδας ακούγονται φωνές κατά τις εφημερίδας και του ίδιου του Βαξεβάνη που χαρακτηρίζεται
«βολεμένος». Στα διαφημιστικά για τη θεματολογία προβάλλεται ισιαίτερα ένα πολιτικό θέμα («πραξικόπημα Στουράρα», εν
αγνοία της Μέρκελ) ένα ιατρικό (τα κόλπα των γιατρών για να ωθούν τις γυναίκες στην καισαρική τομή) και ένα αθλητικό (συνέντευξη του Νίκου Γκάλη). Στο Docville κυριαρχεί η συνέντευξη της Λυδίας Κονιούρδου, αλλά μαζί με μεγάλο ενδιαφέρον θα διαβάσουμε τη συνέντευξη του Γιάννη Αγγελάκα (… βρέχει δεν βρέχει!)

Από το σάιτ της εφημερίδας αντιγράφουμε τις τρεις αναρτήσεις για τα περιεχόμενα του σημερινού Documento που – θα πούμε εμείς και πάλι – δίνει τη μάχη για να είναι η πρώτη εφημερίδα η οποία θα καθιερωθεί χωρίς προσφορές και «τυράκια» για να τσιμπήσουν οι αναγνώστες. Και γι’ αυτό χρειάζεται υποστήριξη. Για να πετύχει στην Επιστροφή στη Δημοσιογραφία, όπως γράφαμε και την περασμένη εβδομάδα σε ένα κομμάτι-ανάλυση της πρώτης έκδοσης.

Ιδού οι τρεις αναφορές στο σάιτ του Documento:
1. Το Documento της Κυριακής αποκαλύπτει το πραξικόπημα Στουρνάρα, με τις ευλογίες Σόιμπλε, εν αγνοία της Μέρκελ και τα κόλπα των γιατρών για να ωθούν τις γυναίκες στην καισαρική. Ο Νίκος Γκάλης ανοίγει την καρδιά του και δηλώνει έτοιμος να παίξει ακόμη και σήμερα.
2. Στο DOCVILLE της Κυριακής η Λυδία Κονιόρδου ανοίγει τα χαρτιά της για το υπουργείο Πολιτισμού και ο Γιάννης Αγγελάκας μιλάει εκ βαθέων: «Έχουμε τις αρρώστιες που μας αξίζουν». Ακόμη: Η Τρούμπα της τρανσέξουαλ Εύας Κουμαριανού και το ψυχογράφημα του Σταύρου Θεοδωράκη, του «παιδιού του λαού».
3. Την Κυριακή, 27 Νοεμβρίου, μαζί με το Documento, το νέο περιοδικό HotDoc History, με θέμα: «Ο εμφύλιος μετά τον Εμφύλιο». Ποιοι υπερασπίζονται τους συνεργάτες των Γερμανών. Τάγματα Ασφαλείας: Οι αμετανόητοι ένοχοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ 
Α) Είναι για δέσιμο ο Βαξεβάνης; (από τον Harddog
B) Γιατί έγιναν μαλλιά κουβάρια οι (φίλοι) Βαξεβάνης - Λυγερός (από τους Zoornalistas)