Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Πολιτικά & ροζ πρωτοσέλιδα για Φιντέλ

Τρεις ελληνικές εφημερίδες έδωσαν στην πρώτη τους σελίδα χώρο, ανάλογο με τη σημασία της είδησης για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο. Υπάρχει, βέβαια, και μια τέταρτη που σε μια έκρηξη ροζ έγραψε όχι για τον «τελευταίο επαναστάτη», όπως οι άλλες τρεις, αλλά για τον «Καβαλάρη» και τις δεκάδες
χιλιάδες, λέει, ερωμένες του! Και πάλι το καλύτερο πρωτοσέλιδο είναι της Εφημερίδας των Συντακτών. Λιτό, μονοθεματικό, άμεσο και καλαίσθητο. Η σημερινή έκδοση της Εφ.Συν. αφιερώνει στον Κουβανό ηγέτη 16 σελίδες.
Εικαστικά ωραίο το περίπου 1/3 της πρώτης σελίδα των Νέων που κάνει λόγο για τον θρήνο στην Αβάνα και για τους πανηγυρισμούς στη Φλόριδα, ενώ το Έθνος προσφέρει στην είδηση πάνω από το 1/2 πρωτοσέλιδού του και αναγγέλλει θεματολογικά τις αναμνήσεις διακεκριμένων Ελλήνων από «τις συναντήσεις τους με τον με το κοματάντε».
 Η Star φοράει το πιο έντονο ροζ χρώμα της και ντύνεται τη μεγαλύτερη υπερβολή της ανακαλύπτοντας 35.000 –καταμετρημένες φαντάζομαι!– ερωμένες του Φιντέλ που εξηγούν, προφανώς, και το προσωνύμιο «Καβαλάρης». Ό,τι πολιτικότερο έχει γράψει στην ιστορία της η εφημερίδα.