Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Γιώργος το «διπλανού γραφείου» δεν είναι πια κοντά μας...

Ένας φίλος από τα παλιά, ένας συνάδελφος, ένας άνθρωπος του «διπλανού γραφείου» έφυγε από τη ζωή, χθες λίγες ώρες πριν νυχτώσει η μέρα. Ο Γιώργος Καστρινάκης δεν είναι πια κοντά μας! Ο Γιώργος ο αγωνιστής, που για δεκαετίες πάλεψε με τη νεφρική ανεπάρκεια, όρθιος και αλύγιστος – με ένα θάρρος και μια αντοχή που κατέπλησσε – γονάτισε από το νέο χτύπημα στην υγεία του και έφυγε ταλαιπωρημένος, αλλά ουδέποτε βαρυγκωμώντας. Πάντα μαχητής, στη δημοσιογραφία και στην πολιτική, βράχος ακλόνητος και πηγή ψυχικής
δύναμης, παραδειγμάτιζε με τη στάση του απέναντι στη σκληρότητα της τύχης.

Ο Γιώργος χώρεσε στη ζωή του, με τις ανά 48ωρο πολύωρες αιμοκαθάρσεις, τη δράση ενός καθόλα υγιούς ανθρώπου. Δούλευε ως δημοσιογράφος στην ΕΡΑ Σπορ, ήταν δραστήριος πρόεδρος – και ψυχή – του Πανελλήνιου Συνδέσμου Νεφροπαθών, αλλά μαζί ασχολήθηκε με την πολιτική, διατέλεσε για χρόνια περιφερειακός σύμβουλος και υπήρξε ανιπεριφερειάρχης επί ημερών Σγουρού.  Ο Γιώργος ήταν συνεργάτης επί πολλά χρόνια με αρκετούς από εμάς, εδώ στη «Live». Υπήρξε από τους πρώτους συντάκτες του «1-2-Χ», μιας εφημερίδας που άνοιξε δρόμους στις ειδικές εκδόσεις και έγινε το θεμέλιο πολλών άλλων εκδοτικών προσπαθειών που ακολούθησαν. Μαζί υπήρξε στενός φίλος της «Live Sport» και ένας από εκείνους που στάθηκαν δίπλα της από την πρώτη ημέρα της έκδοσης.

Φυσικά, η κυριότερη επαγγελματική του πορεία έγινε στο «Φως των Σπορ», στην εφημερίδα από την οποία άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα και την οποία τίμησε με τον έγκυρο, ήπιο και σωστό δημοσιογραφικό του λόγο.

Η «Live Sport» τούτες τις ώρες έχει βυθιστεί στη θλίψη για το χαμό τού Γιώργου, για τον πόνο της συντρόφου του, της Μαρίας, και της κόρης τους της Αθηνάς που ακολούθησε τα ίχνη του (πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς;) και είναι πλέον συνάδελφός μας.

Πονάμε Γιώργο για τον χαμό σου. Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.
ΥΓ.: Η κηδεία του Γ. Καστρινάκη θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά.

(Δημοσιεύεται στη «Live Sport» της Πέμπτης)