Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο θάνατος των νταβατζήδων»

Από την Παρασκευή που ανακοινώθηκαν οι πλειοδότες του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έχω σταματήσει να πανηγυρίζω το τέλος της Διαπλοκής που τυράννησε τη χώρα για δεκαετίες. Διότι τι άλλο αν όχι τέλος της Διαπλοκής είναι η διατήρηση δύο υπαρχόντων τηλεοπτικών σταθμών και η είσοδος στο τηλεοπτικό τοπίο ενός μεγαλοεργολάβου και κουμπάρου δύο υπουργών της Κυβέρνησης και ενός
εφοπλιστή, ιδιοκτήτη ποδοσφαιρικής ΠΑΕ και άτυπου Δημάρχου Πειραιά; Πολλοί απόρησαν για το υψηλότατο τίμημα το οποίο πλήρωσαν οι καναλάρχες σε μια διαφημιστική αγορά που καταρρέει, αλλά αυτοί οι κακοήθεις δεν συνυπολογίζουν τη λαχτάρα τους να μας ενημερώνουν αμερόληπτα.

Έκπληξη προκάλεσε και το γεγονός ότι ο ΣΚΑΙ κατάφερε να αποσπάσει την άδεια σε πολύ χαμηλότερο τίμημα από τους υπόλοιπους αλλά από το τύπο που έπεισε τους οπαδούς να πάνε να βάψουν το γήπεδο της ομάδας της οποίας είναι ιδιοκτήτης με δικά τους έξοδα, δε περίμενα τίποτε λιγότερο.

Βέβαια εγώ δεν έχω καταλάβει πως μπαίνει τέλος στη διαπλοκή όταν το μοναδικό κριτήριο είναι να πάρει άδεια όποιος δώσει το περισσότερο χρήμα που κατά πάσα πιθανότητα έχει βγει μέσω της διαπλοκής, αλλά μπορεί να είναι επειδή δεν είμαι αριστερός.

Βέβαια ο Αλέξης έχει πλέον το αφήγημα που χρειάζεται: Τα λεφτά που πήραμε από την πλουτοκρατία θα μοιραστούν στους αδυνάτους. Αρκεί να δει κανείς το αριστουργηματικό πρωτοσέλιδο της έγκριτης εφημερίδας το Χωνί, όπου ο Τσίπρας σαν νέος Ρομπέν των Δασών μοιράζει στο λαό το χρήμα που μόλις πήρε από τους πλούσιους για να καταλάβει το επίπεδο στο οποίο πλέον απευθύνεται η κυβέρνηση στο λαό. Και εντάξει, αυτή είναι η Ελλάδα αλλά τουλάχιστον όσοι πιστεύουν αυτά, δε μπορούν να κοροϊδεύουν ταυτόχρονα τα 600 δις του Αρτέμη Σώρρα.

Από τους χαμένους του διαγωνισμού, ο όμιλος Βαρδινογιάννη με τα γνωστά καβούρια στις τσέπες, ο Μένιος Φουρθιώτης (ο ποιος;), ο Κοντομηνάς που θα πρέπει να δανείσει τον Λαζόπουλο στον Καλογρίτσα και ο Ιβάν Σαββίδης ο οποίος προέτρεψε την κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει μέρος των χρημάτων για να δώσει συντάξεις στους παλιννοστούντες Πόντιους.

(Απόσπασμα από κείμενο του aNameToCome στο lifo.gr. Δείτε το εδώ ολόκληρο)