Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

Να συλληφθεί ο Ούγκο!

Στο παζλ που προσπαθεί να συνθέσει η ΑΕΚ από πέρσι, όταν επέστρεψε εκεί που ανήκει, η κυριότερη ψηφίδα που έλειπε για να σχηματιστεί ωραία η εικόνα της, ήταν εκείνη του φορ. Ενός παίκτη που θα είχε στενές σχέσεις με τα δίχτυα και θα οδηγούσε στα μεγάλα σκορ. Όπως, δηλαδή, έγινε χθες στο 4-1 με την Ξάνθη. Και όπως δεν είχε γίνει συχνά την περασμένη περίοδο, στη διάρκεια της οποίας μόνο σε έναν αγώνα πρωταθλήματος ξεπέρασε τα τρία τέρματα: στο 5-1 με τον Ηρακλή. Ο Ούγκο Αλμέιδα ήταν ο χαμένος κρίκος της αλυσίδας που πάει να ενώσει την ΑΕΚ με τις μεγάλες στιγμές από το παρελθόν και το μέλλον. Ο στράικερ που σκοτώνει! Το «δολοφονικό» σουτ τού Πορτογάλου στο 2-0, αυτή η
τρομερή γκολάρα που ξεσήκωσε κόσμο, ήταν το τροχιοδεικτικό για τον βομβαρδισμό που ακολούθησε ώσπου να φτάσει η ομάδα στο μεγάλο σκορ της πρεμιέρας της. Και πλάι στον «δολοφόνο» Αλμέιδα (που κυκλοφορεί ασύλληπτος!), συνεργός και συμπαραστάτης ο Πατίτο, ο δεύτερος άσσος που τράβηξε από το μανίκι της η χθεσινή ΑΕΚ.

** Το 2-1 του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό ήταν πλασματικό. Ο Δικέφαλος συμπλήρωσε τις καλές εμφανίσεις της αγωνιστικής, προηγήθηκε γρήγορα 2-0, αλλά έχασε τα άχαστα, είχε δυο δοκάρια και αντί για 3-0, 4-0 ή 5-0, τελικά νίκησε μόνο 2-1. Εντάξει, αλλά η απόδοσή του πρόσθεσε στη γενική αίσθηση ότι σε αυτό το πρωτάθλημα κάτι αλλάζει. Ας ελπίσουμε ότι είναι πραγματικά αίσθηση και όχι ψευδαίσθηση.

** Ο Ολυμπιακός έκανε ποδαρικό με σούπερ Ιντέγε και εξάρα απέναντι στη Βέροια, που δεν ξέρει αν ζει ή είναι πεθαμένη. Ένα σκορ που του φτιάχνει όρεξη για τη συνέχεια. Και σε μια εποχή που πολλοί άλλοι άρχισαν να ορέγονται τίτλο.

** Ο φετινός Παναθηναϊκός καμάρωνε για την επιθετική του υπεροπλία, αλλά το Σάββατο στο 3-0 της Λιβαδειάς ήταν Ομάδα. Ένα σύνολο με αρτιότητα σε όλες τις γραμμές του. Δεν απειλήθηκε στο ελάχιστο και εκφύλιζε κάθε επιθετική προσπάθεια των γηπεδούχων στο ξεκίνημά της. Θα μπορούσε να διαλαλεί «και άμυνα έχουμε». Αρκεί να την έχει και στα δυσκολότερα.

** Πανιώνιος και ΠΑΣ άρχισαν με τριάρες. Σαν μεγάλοι!

Διον. Βραϊμάκης 
(Δημοσιεύεται στη Live Sport της Δευτέρας)