Τρίτη, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Αγγελία για νέους δημοσιογράφους και επίθεση στις δημοσιογραφικές σχολές!

Ο «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ»… ΙΔΡΥΕΙ ΜΙΑ ΑΤΥΠΗ «ΣΧΟΛΗ» ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ‘ΚΑΘΗΓΗΤΗΤΕΣ’»

Ο «Πρωταθλητής» καλεί τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τη δημοσιογραφία, να προσέλθουν! Το πρωτοσέλιδο χτύπημά του αναφέρει «Γίνε δημοσιογράφος στον ‘Πρωταθλητή’, χωρίς δίδακτρα, χωρίς εκμετάλλευση» και παραπέμπει στη στήλη «Κύριε Πρόεδρε» (από τις πιο παλιές και πιο δημοφιλείς στον αθλητικό Τύπο). Από αυτήν γίνεται επίθεση στις δημοσιογραφικές σχολές στις οποίες οι
σπουδαστές μαθαίνουν «από εμπειρικούς», όπως αναφέρει. Και αυτό «Στην Ελλάδα του 2016, στην Ελλάδα της Ευρώπης». Γι’ αυτό, προσθέτει, «Αποφασίσαμε εδώ, στο μέτρο που μπορούμε, να ΣΠΑΣΟΥΜΕ αυτό το απόστημα. Να κυνηγήσουμε αυτή την εκμετάλλευση. Να δημιουργήσουμε μια δική μας ‘ΣΧΟΛΗ’ Δημοσιογραφίας. Χωρίς μέτριους και συχνά αγράμματους δήθεν ‘καθηγητές’. Και το βασικότερο: ΧΩΡΙΣ ΔΙΔΑΚΤΡΑ!»

 Ο ‘Π’ καλεί τους νέους να του στείλουν βιογραφικά και να ξοδέψουν τα χρήματά τους (που θα διέθεταν σε δημοσιογραφικές σχολές) σε ξένες γλώσσες «…και στην αγκαλιά του ‘Π’ θα διδαχθείτε τα υπόλοιπα».

Ο ‘Πρωταθλητής’ πριν από δυόμισι χρόνια περίπου άρχισε να μειώνει δραστικά τον αριθμό των συντακτών του και περιόρισε τα μισθολόγια του σε ποσοστό που έφτανε ακόμα και στο 60% (δείτε εδώ παλιότερο ρεπορτάζ του Harddog), ενώ είναι ο πρώτος στον αθλητικό Τύπο που τόλμησε να βγαίνει χωρίς διορθωτές.