Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016

Κούγιας: «Αρκετοί επαγγελματίες εκτελεστές κονδυλοφόροι» στον ΠΣΑΤ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ: «ΑΠΑΞΙΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ»

Σχετικά με τα όσα συνέβησαν μετά τον αγώνα της Δευτέρας Λάρισας-Ηρακλή και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, στην ιστοσελίδα της θεσσαλικής ΠΑΕ αναρτήθηκε «προσωπική δήλωση» (όπως χαρακτηρίζεται) του Αλέξη Κούγια,
με την οποία απειλεί προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Μεταξύ άλλων ο Α. Κούγιας αναφέρεται στον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, υποστηρίζοντας για τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ότι «έχει αρκετούς επαγγελματίες εκτελεστές κονδυλοφόρους». Επίσης καταφέρεται, για άλλο θέμα, εναντίον δημοσιογράφου τοπικής (λαρισινής) «Ελευθερίας» για τον οποίο «απαξιώ να γράψω ακόμα και το όνομά του» και ο οποίος «μόλις γύρισε από τις διακοπές του έχει αναλάβει εκστρατεία δυσφήμισής μου». Η προσωπική δήλωση του Αλέξη Κούγια είναι η εξής:

Σήμερα έπεσαν εντελώς οι μάσκες όλων όσων με σκοπιμότητα διαστρεύλωσαν(*) τα όσα συνέβησαν μεταξύ εμού και του ποδοσφαιριστή Ντεγκρά. Σήμερα η μικρή αυτή ομάδα ατόμων από τη Λάρισα, σε συνεργασία με τις αθηναϊκές εφημερίδες "Goal" και "LiveSport" οι οποίες πρωτοστάτησαν στη δυσφήμισή μου, έδειξαν την πραγματική σκοπιμότητα των δημοσιευμάτων τους. Αυτές οι εφημερίδες δεν δημοσίευσαν τις εξώδικες προσκλήσεις-δηλώσεις μου προς αυτές, όπως απαιτεί ο νόμος, κι εξαφάνισαν εντελώς το θέμα χωρίς να δημοσιεύσουν τη δική μου άποψη.
Σήμερα η ίδια αυτή μικρή ομάδα χρησιμοποιεί έναν δημοσιογράφο της "Ελευθερίας" για να με συκοφαντήσει πάλι σκοπίμως, διαστρευλώνοντας(*) εντελώς την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ για τη μπουτίκ στο κέντρο της Λάρισας.
Λυπάμαι πολύ που σ΄ αυτή την προσπάθεια αυτής της μικρής ομάδας προσπαθούν να εμπλέξουν και τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη. Όλοι αυτοί ενώ γνωρίζουν το ποια είναι η κοινωνική μου προσφορά, από τη μέρα που ανέλαβα την ιδιοκτησία της ΠΑΕ ΑΕΛ, για πρώτη φορά στην ιστορία της, προς τους ανέργους, τους ανθρώπους του κοινωνικού παντοπωλείου, τα παιδιά έως 12 ετών, τα προσφυγόπουλα αλλά κυρίως προς τους ΑΜΕΑ, οι οποίοι όσοι έχουν κινητικά προβλήματα εισέρχονται δωρεάν στο γήπεδο μαζί με τους συνοδούς τους, προσπαθούν για άλλη μια φορά σκοπίμως να με δυσφημίσουν.
Λυπάμαι πολύ για τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, που απαξιώ να γράψω και το όνομά του, ο οποίος μόλις γύρισε από τις διακοπές του έχει αναλάβει μια εκστρατεία δυσφήμισής μου.
Σε όλους αυτούς, αλλά και στον πρόεδρο του ΠΣΑΤ Άκη Τριανταφύλλου (**), του οποίου οι δηλώσεις φιλοξενούνται μόνο στις εφημερίδες "Ελευθερία" και "Goal", έχω να δηλώσω το εξής:
Η μοναδική μου απάντηση σ' αυτούς όλους θα είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη. Θέλω να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση, ειδικά για τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, η προσφυγή στη δικαιοσύνη δεν είναι προσπάθεια φιμώσεως του τύπου. Είναι η μοναδική άμυνα των δικαίων
Δυστυχώς στις τάξεις του συνδέσμου του έχει αρκετούς επαγγελματίες εκτελεστές κονδυλοφόρους"

(*) Για το «διαστρεύλωσαν» (αντί «διαστρέβλωσαν») κρατάμε την ορθογραφία της ανακοίνωσης όπως αναρτήθηκε στο σάιτ της ΠΑΕ Λάρισα.
(**) Ο Άκης Τριανταφύλλου δεν είναι πρόεδρος του ΠΣΑΤ. Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών είναι ο Σωτήρης Τριανταφύλλου.